Povodom predsedavanja Srbije Komitetu ministara Saveta Evrope (KMSE) Beograd će sutra biti domaćin 1000. sastanka Komiteta ministara na nivou stalnih predstavnika ambasadora zemalja članica pri Savetu Evrope u Strazburu. „Stanje demokratije u Evropi – uloga Saveta Evrope“ jedna je od glavnih tema jubilarnog sastanka Komiteta ministara SE kojim će predsedavati Slađana Prica, šef stalne misije Srbije pri SE.

Povodom predsedavanja Srbije Komitetu ministara Saveta Evrope (KMSE) Beograd će sutra biti domaćin 1000. sastanka Komiteta ministara na nivou stalnih predstavnika ambasadora zemalja članica pri Savetu Evrope u Strazburu. „Stanje demokratije u Evropi – uloga Saveta Evrope“ jedna je od glavnih tema jubilarnog sastanka Komiteta ministara SE kojim će predsedavati Slađana Prica, šef stalne misije Srbije pri SE. Povodom ove teme najavljeno je obraćanje Andreasa Frosa, predstavnika Parlamentarne skupštine SE i izvestioca za pitanja demokratije, kao i Tomasa Hamarberga, komesara za ljudska prava SE. Na sastanku će biti usvojena deklaracija, u cilju potvrde značaja očuvanja i unapređenja demokratije, ljudskih prava i vladavine prava kao osnovnih vrednosti Saveta Evrope.
Jubilarni sastanak će otvoriti Vuk Jeremić, šef srpske diplomatija, a učesnicima će se obratiti i Boris Tadić, predsednik Srbije, kao i Teri Dejvis, generalni sekretar SE. Povodom regionalne saradnje i prioriteta ovogodišnjeg predsedavanja Bugarske Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi, govoriće Todor Čurom, zamenik ministra inostranih poslova Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari