Krasnići i Haradinaj pozdravili podršku članstvu Kosova u Savetu Evrope 1Foto: FB/Memli Krasniqi

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići zahvalio je večeras svima koji su svojim glasom „pogurali članstvo Kosova u Savetu Evrope“.

„Posebno se zahvaljujem svom prijatelju, Lulianu Bulaiju, rumunskom poslaniku, koji je kao predsednik APE grupe ALDE, čiji je član i DPK, zajedno sa poslanicima naše grupe, doprineo svakom koraku u ovom procesu“, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

Dodao je da sada sa „optimizmom, posvećenošću i lobiranjem“, čekaju konačno glasanje Komiteta ministara spoljnih poslova koje će biti održano za mesec dana.

I predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj pozdravio je današnju podršku u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope članstvu Kosova u toj organizaciji, rekavši da to predstavlja „kolosalan korak u međunarodnoj afirmaciji pozicije Kosova“.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da su „građani Kosova uspostavili čvrste temelje demokratije, ljudskih prava i sloboda“.

„Ovu posvećenost, ukorenjenu u duhu Ustava i duhu građana, zemlje članice Saveta Evrope su cenile“, napisao je on.

Nacrt Mišljenja o zahtevu Kosova za članstvo kojim se preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope na današnjoj sednici u Strazburu podržao je 131 poslanika, dok je 29 glasalo protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari