Bez preminulih, 206 novoobolelih, šestoro na respiratorima 1Foto: Beta/Milan Timotić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 206 novoobolelih od korona virusa, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 718.299 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.078 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 299 pacijenata, od kojih je šestoro na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 8.687 osoba, a ukupno od marta 4.540.946.

U Srbiji je do sada izolovano osam slučajeva zaraze delta sojem korona virusa, ali ih sigurno ima više, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Osim što se uvodi obavezna vakcinacija za zdravstvene radnike i radnike u staračkim domovima, Grčka od danas ima nove mere protiv korona virusa koje se odnosi i na turiste – u zatvorene prostore mogu samo vakcinisani.

Vlada Hrvatske definitivno uvodi obavezno vakcinisanje ili obavezu kovid-potvrda za tri javna sektora – zdravstvo, obrazovanje i socijalu, javlja portal Index.hr.

Srbija će za dan ili dva dostići 50 odsto vakcinisanih, ali ni sa tim procentom nismo ni blizu kolektivnog imuniteta, rekao je danas savetnik UNICEF za imunizaciju Dragoslav Popović, ukazujući da će talas nevakcinisanih generisati delta soj virusa i možda neki novi koji će se pojaviti.

Mlade osobe hospitalizovane zbog kovida-19 u podjednakoj su mogućnosti da im se stanje zakomplikuje kao i osobe starije od 50 godina, pokazali su rezultati istraživanja koje su radili istraživači sa sedam univerziteta u Velikoj Britaniji.

Vašington, Njujork, Ohajo u SAD, Slovačka i Poljska u EU neke su od država koje su prethodnih meseci pokrenule lutriju na kojoj mogu da učestvuju samo vakcinisani građana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari