Pozitivan primer iz Niša nije uticao na promenu odluke u redovima KK Partizan. U polufinalnom večitom derbiju Kupa Radivoja Koraća navijači obe ekipe prisustvovali su utakmici u skladu sa brojem kupljenih karata. Organizator ih je rasporedio na suprotnim tribinama, tako da je posle izvesnog vremena derbi imao obrise istinskog spektakla. Većih incidenata nije bilo, navijanje je napokon bilo u prvom planu, daleko od svakog oblika huliganizma. Nažalost, samo osam dana kasnije (1. mart, 19.00), večiti derbi u ABA ligi u 23. kolu, ipak neće biti organizovan na sličan način. Iz razumljivih razloga Partizan, kao nominalni domaćin, odlučio je da karte ne pusti u slobodnu prodaju, već da po principu reciprociteta navijačima Crvene zvezde prosledi 500 ulaznica.

Partizan je istakao da će iz bezbednosnih razloga kapacitet hale Pionir biti smanjen i da iz istog razloga neće biti prodaje ulaznica. Za naredni susret crno i crveno-belih važiće sezonske karte, sponzorski paketi, dok su uprave klubova na osnovu ranijeg dogovora razmenile po 500 karata.

               Nedeljni večiti derbi imaće daleko veći značaj za košarkaše Partizana, koji su trenutno u dobroj poziciji da sa četiri pobede do kraja regularnog dela takmičenja sigurno zauzmu treće, a možda i drugo mesto uoči početka plej-ofa ABA lige. S tim u vezi, odmah su počele spekulacije da bi Zvezda ne baš maksimalnim pristupom mogla da olakša put crno-belima ka trećem ili drugom mestu, što bi bilo u interesu ne samo crveno-belih već i srpske košarke. Obe strane su takvu mogućnost oštro demantovale, istakavši da će se u nedelju voditi isključivo sportskim razlozima. Ipak, ne bi trebalo zanemariti činjenicu da će Zvezda do večitog derbija u nedelju imati dve utakmice viška u odnosu na rivala (finale KPK i duel sa Realom u Top 16) i daleko manje vremena za odmor i vraćanje u trenažni proces.

 

              

Murić i pojačanje

              

Posle povrede skočnog zgloba u polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde Edo Murić trebalo bi da se nađe u sastavu Partizana za večiti derbi u nedelju, međutim pitanje je da li će biti u stanju da odigra pod maksimalnim opterećenjem. Partizan još uvek nije odustao od pojačanja na mestu pleja, krajnji rok za angažovanje novog igrača je 5. mart. Crno-belima je ostala još jedna slobodna licenca takmičenje u ABA ligi.

              

               Počinje turnir „Marko Ivković“

 

             

Osmi put zaredom Beograd će biti organizator kvalifikacionog Evroliginog turnira za juniore, čije će se pobednik plasirati na fajnal-ejt u Madridu (27. februar – 1. mart). Turnir će se ove godine zvati „Marko Ivković“ po tragično nastradalom navijaču Zvezde koji je izgubio život u Istanbulu na meču Zvezde i Galatasaraja. Utakmice će se igrati u halama Basket siti i Basket lend na Čukaričkoj padini. U grupi A nalaze se Crvena zvezda, Mega Leks, Alba i danski Vaerlos. U grupi B takmičiće se Partizan, Zemun, Venecija i Kanarias, košarkaška akademija iz Španije. Po dve prvoplasirane ekipe naći će se u polufinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari