Bilo bi neodgovorno da Univerzitet daje diplome nedoškolovanim i neobrazovanim

Aleksandar Lipkovski, kandidat za novog rektora UB, za Danas

Ostavite komentar


  1. Imponuje sto se u svojoj predizbornoj kampanji ne zalaze za centraluzovan i rigudan univerzitet. Ali po svojim radnim i kreativnim sposobnostima daleko je iza svog protivkandidata profesora Milosa Nedeljkovica, koji je kao dekan preporodio svoj Masinski fakultet. A s obzirom da kaze da ima 42 godine iskzstva u visokom skolstvu, znaci da je vec penzioner. Nemam nista protiv penzionera, cak obrnuto, ali rektorsku funkciju treba da obavljaju zreli i provereni profesori, koje partije nisu postavljale na rukovodne funkcije. Zato prednost treba dati profesoru Nedeljkovicu, kulturnom i porodicnom coveku i sjajnom naucniku. I masinci nika do sada nisu imali rektora, a predstavljaju pejranicu BU.

  2. Ali je isti taj prof.Lipkovski juce izjavio da nema pojma dokle se stiglo u UB u ispitivanju falsifikovanih doktorata a posebno Malog. Dakle, da se ne zameramo vlastima – to je osnovna premisa i u danasnjem intervjuu ni reci o tome! Prof.Popovic je tu bila mnogo spremnija, hrabrija i konacno angazovanija iako je i ona kandidat za rektora!

    1. podrska lipkovskom, najbolje resenje trenutno, a bice on sigurno protiv diktatorske vlasti samo dok se stabilizuje na celu BU

      1. Ama čekajte bre, ako je on bio već više decenija na svim tim funkijama, koje je nabrojao za mene je to najveći „minus“, zašto? Zato što svako ko hoće (ne drži glavu kao noj u pesku) vidi našta nam liče sve te generacije koje su proizveli svi ti kadrovi tipa Lipkovskog, našta liče? Na zobije, spobnosti za život im teže NULI. Žive u stanovima i kućama kod svojih roditelja kao u hotelima od 5 zvezdica, ničim se u tim kućama ne bave, osim igrama, i razonodom. Stil života i smisao života igra, život kao igra i razonoda. Rad, socijalizacija, za njih su najveća kazna. Apolitični 100% Jedino što ih zanima je samo Ja, pa JA, moj lični život.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.