Biti otac i kad se razvedeš: Samo 20 odsto dece pripadne očevima

Dejan Pavlović, osnivač Udruženja očeva iz Novog Sada, o problemima nakon razvoda braka

Ostavite komentar


  1. Kao razveden otac, mogu da potvrdim traljav rad socijalne sluzbe i srednjovekovni zakon kojim se sud vodi. Tragicno sveukupna situacija utice pre svega lose po decu.

  2. Naravno da je tako, a kad se slepo držite rodne ravnopravnosti, onda i žene bi trebalo da idu u vojsku. Sve u svemu, kod nas je pravo uvek selektivno, kao i sve.

  3. Bio je pre nekog vremena na Radio021 slican clanak… Moje iskustvo, nakon sporazumnog razvoda od prve supruge, cerka tada na samom pocetku 1.razreda osnovne, pripada meni, bivsa zena odlazi da zivi u inostranstvo. Ulazim u 2. brak, 3 i po godine kasnije od razvoda, 6.5 godina od razvoda, na polovini 7.razreda cerke, bivsa supruga pokrece postupak izmene staratelja. U medjuvremenu za tih 6 i po godina nije platila ni dinara alimentacije, i PRAVOSNAZNO JE OSUDJENA! Sudija koja vodi postupak izmene staratelja je i sama razvedena samohrana majka… Nakon 2 i po godine vucaranja po sudu, x saslusavanja u Centru za socijalni rad, kao da sam psihopata, da bih posle odredjenog vremena saznao da je i sama sluzbenica u CSR-u bila podmicena da fingira rezultate kako bi dete pripalo majci, a dete par godina kasnije priznaje i brdo ucena od strane majke iz tog vremena… Dete pripada majci, jer je sud takoreci prepisao misljenje CSR-a… Majci koja pritom nema reseno stambeno pitanje u inostranoj drzavi gde zivi! Cerka je u medjuvremenu zavrsila osnovnu skolu kao djak generacije, nosilac Vukove diplome, redovan takmicar iz 3 predmeta, upisuje zeljenu gimnaziju i zavrsava 1.razred kao jak odlikas. Po zavrsetku 1.razreda, obzirom da je dete pripalo majci, majka je upisuje u internat nekih 80km od svog PODSTANARSKOG smestaja. Cerka zapocinje 2.razred u internatu, i pada na popravni na kraju 2.razreda… Po zavrsetku te 3 godine provedene u internatu, dete se odlucuje samostalno da se vrati u Srbiju, da studira, gde i zavrsava drzavni fakultet. Majka je nije nijednom dovezla ili odvezla do internata za te 3 godine… Cak je kad je cerka maturirala, poslala svoju drugaricu da je pokupi kolima i da je odbaci do Sombora a odatle da se cerka sama snadje… Centar za socijalni rad nikad nije proverio nakon te svoje odluke sta je i kako je to dete, kad je pripalo majci krajem 1.razreda gimnazije, toliko institucije u Srbiji rade u najboljem interesu deteta, da dete od 15 godina hladnokrvno salju u inostranstvo… Bez da su ikad ponovo proverili sta je bilo sa istim, sve ovo me i dan danas boli i ostavilo je svoje oziljke u porodici, zbog cega sam skrenuo paznju sa svojom pricom, uprkos tome sto je dete proslo sve to i zavrsilo ovde regularno fakultet posle.

Ostavite komentar


Društvo

Proleće u dečijoj igraonici na otvorenom 7

Proleće u dečijoj igraonici na otvorenom

Kako provesti kvalitetno vreme sa detetom? Prijalo bi vam da izađete malo iz kuće? Došlo je proleće, vreme je divno, sunčani dani vas mame da budete napolju. Treba vam neko mirno i bezbedno mesto, koje nudi razne zanimljive sadržaje za vaše dete. Odgovor je dečija igraonica sa baštom i igralištem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.