Svi fudbalski zanesenjaci sa nestrpljenjem su očekivali prvi duel osmine finala Lige šampiona između Milana i Barselone, jer su želeli da vide hoće li „rosoneri“ uopšte uspeti da se suprotstave moćnoj mašineriji iz Katalonije.

Ti isti zanesenjaci ne samo da su videli neke slabosti Barsine mašine već će ona morati da bude ozbiljno remontovana pred revanš na Nou Kampu ukoliko želi da nastavi epizodu na međunarodnoj sceni. Milan nije plenio igrom, ali je trener Masimilijano Alegri odlično postavio taktiku, koja je donela važan i veoma vredan trijumf od dva gola razlike. U utakmici u Barseloni, koja je zakazana za 12. mart, Milan će braniti 2:0 sa velikim šansama da se nađe među osam najboljih timova Evrope.

Golove za pobedu domaćina postigli su internacionalci iz Gane Kevin Prins Boateng i Suli Muntari. Sa obojicom je ne tako davno u reprezentaciji „crnih zvezda“ sarađivao srpski stručnjak Milovan Rajevac, koji nije iznenađen njihovom odličnom igrom.

– Drago mi je da su postigli golove, jer su na taj način samo nagrađeni za odličnu partiju. O njihovim fudbalskim kvalitetima ne treba trošiti reči. Iskreno, više sam iznenađen lošom igrom Barselone nego li odgovornim pristupom svakog fudbalera Milana – istakao je Rajevac, koji se trenutno nalazi u Nemačkoj.

Bivši selektor Gane veruje da će tandem iz Afrike znatno podići nivo igre Milana u nastavku sezone.

– Boateng je izrastao u igrača svetske klase, a bio je tek malo iznad proseka kada sam ga maja 2010. godine promovisao u reprezentativca. Igrao je tada za Portsmut i bio na prekretnici sa koje se ide na vrh ili u zaborav. Srećan sam što je pronašao pravi put, jer znam da ima ogroman potencijal. Što se tiče Muntarija, konačno igra na pravoj poziciji iza napadača, na kojoj sam pokušavao da ga postavim i u nacionalnom timu. Verujem da će u Milanu fudbalski „eksplodirati“ i još jednom potvrditi da za njega još ima mesta među svetskom elitom – jasan je Rajevac.

Nikada do kraja nije razjašnjeno da li je uoči Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine bilo sukoba između Muntarija i Rajevca, ali je srpski stručnjak to sada odlučno demantovao.

– Nije bilo nikakvog sukoba, čak ni verbalne svađe. Jednostavno, Muntari je želeo da igra iako nije bio u potpunosti spreman, a ja nisam želeo da rizikujem sa njim u timu. Na šampionatu sveta je ulazio u igru sa klupe sve do četvrtfinala kada je počeo meč protiv Urugvaja i postigao jedini pogodak za nas pre serije jedanaesteraca – iskren je Rajevac.

Milan je zaustavio sve napade Barselone, koja bukvalno nije ni pripretila Abijatiju. Rajevac smatra da će se Katalonci teško izvući iz novonastalog problema.

– Igrački gledano Barselona možda i dalje ima prednost, ali je važno šta se dešava na terenu, a tamo je u solidnom zaostatku. Malo sam razočaran njenim izdanjem, jer sem odlične kontrole lopte nije ništa više prikazala. Verovatno na njih utiče i problem koji imaju sa trenerom. Bilo bi im lakše u revanšu da su postigli jedan gol, ovako ih čeka zaista težak zadatak – tvrdi Rajevac, koji ne očekuje drugačiju utakmicu u revanšu.

– Milan će i tada igrati oprezno i na kontranapade, a Barselona će pokušavati da se toj igri suprotstavi u svom stilu. Da se razumemo, ona je i na San Siru nametnula željeni stil, ali je bila loša u završnici. Ako to ne popravi, biće eliminisana, a siguran sam da će Milan i u gostima znati to da kazni – zaključio je Rajevac.

Obojica su pravi profesionalci

– Nikakvih problema nisam imao sa Boatengom i Muntarijem u selekciji Gane, kao ni sa bilo kojim drugim fudbalerom. Malo je reći da je atmosfera bila odlična, jer smo fenomenalno sarađivali. Njihove partije nisu ostale neprimećene, zbog čega su mnogi posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi prešli u bolje i jače klubove. Baš sam se nedavno čuo sa Esijenom, drago mi je da se oporavio i vratio u nacionalni tim – istakao je Rajevac.

Drago mi je zbog Đokovića

– Video sam da je meč između Milana i Barselone uživo gledao i Novak Đoković. Drago mi je da nije džabe putovao u Milano i što je uživao u pobedi svog omiljenog tima – rekao je Rajevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari