Marko Đurić se sastao sa Elizabet Alen 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić sastao se danas sa američkom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen, kojoj je poželeo dobrodošlicu u Srbiju uz osvrt na 143 godine dugu tradiciju bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

„Vaša prva zvanična poseta našoj zemlji dolazi u jednom važnom trenutku i u velikoj meri doprinosi, ne samo dinamičnom i svestranom političkom dijalogu na visokom i najvišem nivou, već i jednoj novoj eri srpsko-američkih odnosa čiji smo svedoci u poslednjoj deceniji“, konstatovao je Đurić.

Pored političkog i ekonomskog aspekta saradnje dve države, Đurić je podvukao je i vojnu i saradnju u oblasti odbrane.

„Ponosni smo na partnerstvo Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koje je svojom raznolikošću, zajedničkom posvećenošću i trudom, kako u vojnom, tako i u civilnom segmentu, na jedan poseban način učvrstilo veze između naših oružanih snaga, vlada i institucija, i, što je najvažnije, doprinelo većoj bliskosti naših naroda“, rekao je Đurić.

On je izrazio uverenje da će SAD i Srbija i u budućnosti nastaviti da unapređuju odnose u svim oblastima od obostranog interesa, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari