Bor: Sastanak radne grupe za rešavanje pitanja Krivelja održan iza zatvorenih vrata 1Foto: M.S.

Predstavnici Ministarstva rudarstva, Grada Bora, kompanije „Ziđin“ i članovi Saveta mesne zajednice Krivelj održali su juče u Boru radni sastanak, ali iza „zatvorenih vrata“. Osim novinarima TV Bor, ostalim novinarskim ekipama nije bilo dozvoljeno prisustvo.

Na sastanku je bilo reči o preseljenju sela Krivelj zbog širenja rudnika. Predstavnici državnog i gradskog rukovodstva nisu želeli da daju izjave za medije, osim za TV Bor, ali su zato, za razliku od njih, predstavnici Saveta MZ Krivelj, razgovarali ostalim novinarima.

Jasna Tomić, član Saveta MZ Krivelj i član radne grupe, kaže da se nada da će zajedno sa predstavnicima ministarstva rudarstva i energetike Ziđnom, nadležnima u gradu i rudarskom inspekcijom uspeti da kršenje zakona dovedu u normalne okvire da bi period do konačnog  preseljenja bio normalan.

Članovi radne grupe Krivelja kazali su da su zadovoljni pregovorima, kao i obećanjima nadležnih, kao i da je postignut dogovor o lokaciji na koju će što pre da se preseli nekoliko borskih sela koja su ugrožena rudarenjem.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari