Bor: U toku rekultivacija gradske deponije 1Foto: Bor.rs

Gradska deponija u Boru od postojanja nije uređivana, pošto JKP „3. oktobar“ nije imalo tešku mehanizaciju sa kojom bi mogao da rekultiviše i sanira deponiju. Zahvaljujući kompaniji “Zijin” sa kojom je postignut dogovor, radi se kompletna rekultivacija deponije.

Jedan od gorućih problema grada Bora jeste gradska deponija. Svake godine se dešavalo da po nekoliko puta dođe do samozapaljenja i paljenja.

Kako iz vlasti u Boru ističu dogovor koji je postignut sa kompanijom Zijin, a koji je u interesu građana Bora, da se uradi komplentna rekultivacija gradske deponije.

“Već je kompletno rasplaniran materijal, urađeni su pristupni putevi i do Nove godine se očekuje kompletna rekultivacija ove lokacije i ozelenjavanje”, ističu nadležni.

Kompanija već mesec dana intezivno radi na uređenju gradske deponije, ostalo je još 20 odsto smeća koje treba da se rekultiviše.

Nakon toga, ućiće se u proceduru dovoza zemlje i pokrivanja cele deponije, izuzev dva prilazna puta. Zatim sledi sadnja trave te će za nekih mesec dana na nekadašnjoj deponiji biti velika zelena površina.

Takođe, početkom godine u planu je da se uđe u proceduru selektovanja i primarne reciklaže otpada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari