Fudbaleri Milana i Intera otvoriće sezonu daleko od domovine. Italijanski šampion i osvajač nacionalnog Kupa boriće se za trofej Superkupa na stadionu „Ptičje gnezdo“ u Šangaju. Kapiten reprezentacije Srbije i fudbaler Intera Dejan Stanković mogao bi da propusti ovaj susret jer je u četvrtak na treningu dobio jak udarac u koleno, zbog čega je teren napustio pre saigrača.


„Neroazuri“ nisu uspeli prošle sezone da odbrane triplu krunu iz 2010. već su se zadovoljili samo peharom Kupa. Zadatak da popravi bilans dobio je bivši trener Đenoe Đan Pjero Gasperini, a igrački kadar pojačali su Južnoamerikanci, Argentinac Rikardo Alvarez i Brazilac Žonatan. Neizvesna je sudbina Veslija Snajdera i Samjuela Etoa, koji su još na platnom spisku Masima Moratija.

Milan je posle sedam godina posta vratio titulu u svoje vitrine pa trofejni niz želi da nastavi i posle duela sa najvećim rivalom. Masimilijano Alegri je ostao bez Andree Pirla koji je otišao u Juventus, dok su na San Siro stigli defanzivci Filip Mekses iz Rome i Taje Taivo iz marsejskog Olimpika. Prelazni rok nije gotov, tako da postoji verovatnoća da će se igrački kadar oba tima još menjati do kraja avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari