Početak skraćene sezone NBA lige nagovestio je neizvesnu borbu jer samo osam od 30 timova za sada nema nijedan poraz. Šampion iz 2008. godine, Boston, ubedljivim rezultatom je poražen u Nju Orleansu i tako nastavio crnu seriju najviše zahvaljujući lošem šutu iz igre.

Pobedi domaćeg tima najviše je doprineo Džeret Džek sa 21 poenom i devet asistencija, dok je za Boston najbolje odigrao Rej Alen sa 15 poena. Saša Pavlović je u porazu Seltiksa odigrao 19 minuta i imao učinak od sedam poena, četiri skoka i dve ukradene lopte i blokade.

Atlanta je na svom terenu savladala Vašington sa 101:83, a srpski košarkaš Vladimir Radmanović ubacio je za 14 minuta pet poena uz tri skoka. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džo Džonson sa 18 poena, dok su Horford i Smit zabeležili dabl-dabl učinke.

San Antonio je dominirao u duelu sa Los Anđeles Klipersima i pobedio sa čak 25 poena razlike, a iako su izostala atraktivna zakucavanja, Blejk Grifin je za poraženi tim upisao 28 poena. Sa druge strane u domaćem timu najbolji su bili Đinobili sa 24, Bler sa 20 i Džeferson sa 19 poena.

Majami je tri sekunde pre kraja uspeo da savlada nezgodnu ekipu Šarlota zahvaljujući pogotku Dvejna Vejda. Domaći tim je u prvom poluvremenu dostigao prednost od 15 poena, ali je u drugoj deonici Majami predvođen Lebronom Džejmsom uspeo da se vrati u meč i na kraju izbori pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari