igor bozic foto medija centarfoto medija centar

Programski direktor TV N1 Igor Božić izjavio je da postupci Regulatornog tela za elektronske medije (REM) vode do zaključka da su rezultati konkursa za dodelu frekvencija, „unapred bili poznati, odnosno da su članovi Saveta, bar većina njih, unapred znali za koga će da glasaju“.

„Kao što je sud pre neki dan rehabilitovao Nikolu Kalabića, tako je REM rehabitilovao nacionalne televizije“, rekao je Božić za novi broj nedeljnika Vreme, navodeći da će se ta televizija žaliti Upravnom sudu na odluku REM-a.

Prema njegovim rečima, „sve važne odluke u zemlji, a ova odluka je važna, donose se na Andrićevom vencu“.

„Ne može me niko ubediti da sadašnja medijska scena može biti zadovoljavajuća za bilo koga ko se iole bavi medijima. Evidentno je da politički vrh odlučuje ko će imati nacionalnu dozvolu za emitovanje TV signala“, rekao je Božić.

On je naveo i da ne očekuje promenu sa raspisivanjem konkursa za petu nacionalu frekvenciju

„Moram da priznam da sam ranije  imao osećaj da postoji nekakva želja da se bar nešto promeni, ali ovaj proces je pokazao da sam bio u krivu. Oni žele da sve ostane isto“, rekao je Božić.

On je rekao da će se ta televizija svakako prijaviti na konkurs za petu frekvenciju „jer ne želimo da im ostavimo mogućnost da kažu – nisu se prijavili, a možda bi dobili dozvolu da jesu“.

„To je razlog zašto ćemo ponovo aplicirati, iako, kako sam rekao, nemamo nikakva očekivanja“, naveo je Božić, prema čijim rečima je obrazloženje REM-a o dodeli četiri frekvencija „vredjanje inteligencije“, „izrugivanje sa učesnicima i kompletnom javnošću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.