Branislava Milunov dobitnica nagrade UNS-a "Pera Todorović" za feljton objavljen u Danasu 1Danas novine Foto: Aleksandar Roknić/ Danas

Nekadašnja novinarka Studija B Branislava Milunov dobitnica je nagrade Udruženja novinara Srbije (UNS) „Pera Todorović“ za feljton „Slušate sada Studio B“ koji je objavljen u dnevnom listu „Danas“, saopštio je danas UNS.

Feljton Branislave Milunov žiri je ocenio kao pitko novinarsko štivo koje zbog opisa kako je izgledalo novinarstvo zaslužuje da bude novinarski udžbenik, navodi se u saopštenju UNS.

„Kao jedino sačuvano svedočanstvo o ‘radijskoj revoluciji’ Studija B, ovaj feljton je važan dokument o mediju koji je za mnoge slušaoce bio peti član porodice. Zbog toga što mlađim generacijama prikazuje kako su nekad radili velikani novinarske profesije, zaslužuje da bude udžbenik novinarstva u Srbiji“, naveo je žiri.

U užem izboru, pored nagrađenog, bili su i feljtoni Milivoja Pavlovića „Osam decenija Stojanke majke Knežopoljke“ i Đorđa Miloševića „Vladari Kremlja i njegovi taoci“.

Nagrada će Branislavi Milunov biti uručena u četvrtak, 17. maja u 12 sati u Novinarskoj kući „Pera Todorović“ u Vodicama kraj Smederevske Palanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari