Car filozof

MEDITACIJE

Ostavite komentar


  1. M. Aurelius nije zapravi filozof vec interpretator stoicizma. Sve stonje pisao vec su rekli stoici pre njega a pre svega najvazjiji Epiktetus. Za pocetnike je odlican. Posle 15 godina proucavanja stoicizma mogu reci da je mnogo ciste nauke u tome,da su neke stvari odlicne. Epikur sa kojim stoici nisu bili istomisljenici je takodje imao izuzetne momente i zapazanja koja su i danas validna vise nego ikad.

  2. Ako se već potrudim i napišem komentar u kome nikog ne vređam, elementarna pristojnost nalaže da ga i objavite. Znam da nije u pitanju selektivan pristup, nego nemar.

  3. počeh čitati i, kadvide da je i Bil Klinton uvršćen u velike ljude, shvatih da to mora pisti neki duhom nižnji. Morao sam prekinuti čitanje!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.