Carina: Putnici u donji veš sakrili po 50.000 evra 1foto: Natalija Jakovljević

Carinici Srbije sprečili su pokušaj krijumčarenja novca dvojice stranih državljana, koji su putovali iz Nemačke ka Bugarskoj, koji su po 50.000 evra sakrili u donji veš, saopšteno je danas iz Uprave carine.

Kako se navodi u saopštenju, putnici su carinicima na prelazu Horgoš rekli da kod sebe imaju samo lični prtljag i ukupno 4.700 evra, a novac je nakon detaljne kontrole i pretresa pronađen kod obojice muškaraca u donjem vešu, prethodno umotan u čarape.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Na istom prelazu, carinici su kod srpskog državljanina koji je putovao mercedesom stranih registarskih tablica pronašli više od 25.000 evra.

Prethodnog dana je kod domaćeg državljanina, koji je sam putovao mercedesom stranih registarskih oznaka, u džepovima i ličnoj torbici otkriveno više od 25 hiljada evra.

On je tvrdio da ne zna koliko novca ima kod sebe, ali da je, kako se navodi u saopštenju, reč o sumi ne većoj od 7.000 evra, da bi potom detaljnim pregledom i ličnim pretresom carinici kod njega pronašli 15.500 evra više od dozvoljenog iznosa koji se preko granice može preneti bez prijavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari