Fudbaleri Čelsija od samog starta Premijer lige žele da stave do znanja svojim rivalima da neće lako predati titulu prvaka. U drugom kolu „plavci „ su gostovali u Viganu i slavili sa ubedljivih 6:0. Isti rezultat stajao je na semaforu i nedelju dana ranije na premijeri protiv Vest Bromvič Albiona.

Po dva pogotka u meču sa Viganom za svoj tim postigli su Nikolas Anelka i Salomon Kalu, dok su se po jednom u strelce upisali Floran Maluda i Josi Benajun. Didije Drogba nije bio efikasan posle het-trika u prvom kolu, ali je sa tri asistencije značajno doprineo sigurnoj pobedi.

Početak meča uopšte nije nagoveštavao ovakav rasplet. Domaćin je imao više loptu u svom posedu, njegovi fudbaleri su više pokušavali da ugroze gol rivala, ali su se njihove akcije najčešće završavale ispred kaznenog prostora Petra Čeha. Pobedu Čelsija u 33. minutu najavio je Maluda, koji je odlično pratio akciju Lamparda. Kanonadu golova već u drugom minutu nastavka najavio je Anelka. Francuz je svoj drugi pogodak postigao samo četiri minuta kasnije. Furiozan finiš izabranika Karla Anćelotija započeo je u 77. minutu kada je rezervista Kalu zatresao mrežu Kirklenda, nastavljen je pogotkom istog igrača u poslednjem minutu susreta, da bi tačku na sjajno izdanje stavio Izraelac Benajun, svojim prvim golom u dresu Čelsija. Branislav Ivanović je igrao od početka, a u 63. minutu zamenio ga je Paolo Fereira. Zanimljivo je da je ovaj susret završen bez ijednog kornera, kao i da su posed lopte i broj šuteva na gol bili gotovo ravnomerno raspoređeni na obe ekipe.

Karlo Anćeloti je zadovoljan izdanjima svojih fudbalera na početku sezone, ali ne želi da tim podlegne euforiji.

– Tačno je, počeli smo sezonu na najbolji mogući način. Igramo odličan fudbal i postižemo puno golova. Međutim, nemoguće je da očekujete da na svakoj utakmici igramo kao na prve dve i da narednim rivalima dajemo po šest golova. To mi više liči na plejstejšn, ovaj fudbal u kojem smo mi je ipak realnost – rekao je Anćeloti.

U ostalim subotnjim utakmicama jednako ubedljiv bio je i Arsenal, koji je sa 6:0 savladao tim Blekpula. Birmingem je na svom terenu posle prokreta bio bolji od Blekburna (2:1), dok je kao domaćin jedino trijumfovao još Vest Bromvič Albion nad Sanderlendom (1:0). Kao gosti slavili su Totenhem protiv Stouka (2:1) i Bolton protiv Vest Hema (3:1), dok su bodove podelili Everton i Vulverhempton (1:1).

U prvom meču u nedelju Njukasl je kao domaćin deklasirao Aston Vilu sa 6:0, dok su sinoć igrali Fulam i Mančester junajted. Derbi kola igra se večeras, a sastaju se Mančester siti i Liverpul.

Rezultati i parovi 2. kola

Arsenal – Blekpul 6:0 (3:0)

Birmingem – Blekburn 2:1 (0:0)

Everton – Vulvs 1:1 (1:0)

Stouk – Totenhem 1:2 (1:2)

VBA – Sanderlend 1:0 (0:0)

Vest Hem – Bolton 1:3 (0:0)

Vigan – Čelsi0:6 (0:1)

Njukasl – Aston Vila6:0 (3:0)

Fulam – Mančester j.

Mančester s. – Liverpul 21.00

Tabela: Čelsi 6, Arsenal 4, Bolton 4, Birmingem 4, Vulvs 4, Totenhem 4…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari