Uvodni meč polufinalne serije na Zapadu između San Antonija i Golden Stejta ličio je na „teksaški revolveraški obračun“.

Sparsi su tek nakon dva produžetka savladali uporne i šuterski raspoložene Voriorse i to pobedonosnom trojkom Manua Đinobilija sekund pre isteka drugog produžetka (129:128). Drama je takođe viđena na Floridi, na startu obećavajuće polufinalne serije na Istoku. Majami je na opšte iznenađenje kapitulirao protiv Čikaga (93:86), koji se na volšeban način oporavio nakon maratonske četvrtfinalne serije sa Bruklinom i trijumfom u majstorici u Njujorku.

Da Manu kojim slučajem nije pogodio pobedonosnu trojku, u centru pažnje bio bi Stef Kari, vedeta Golden Stejta, koji je ubacio 44 poena uz 11 asistencija. Voriorsi su, nakon izbacivanja Denvera, bili na pragu još jednog iznenađenja, pošto su na četiri minuta do kraja regularnog dela vodili sa 16 razlike. Ipak, prekaljeni majstori „basketare“ Dankan, Parker i Đinobili izrežirali su dramu sa srećnim epilogom. Dankan je zbog stomačnih problema na terenu proveo 35 minuta ubacivši 19 poena, uz 11 skokova, Parker je bio odličan sa 28 poena, osam asistencija i skokova, dok je Đinobili dodao 16 poena i 11 asistencija. Na drugoj strani, Kari je imao pomoć Barnsa (19p) i Tompsona (19p). Bez Rouza, Hajnriha i Denga, Čikago je na neobjašnjiv način „brejknuo“ zvaničnog šampiona. Odlični Nejt Robinson predvodio je Bulse (27p, 9as), a značajnu pomoć imao je od Batlera (21p, 14sk) i Noe (13p, 11 sk). U redovima Hita, Lebron Džejms, sa svežom titulom MVP postigao je 24 poena, ali su zakazali Kris Boš (9p) i Dvejn Vejd (13p). Majami je od poslednje 44 utakmice izgubio samo tri i to dve od Bulsa, što je najbolji dokaz da im nikako ne prijaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari