Čišćenje Šumarica u Kragujevcu pred Veliki školski čas 1Foto: Grad Kragujevac

Vikend pred održavanje antiratne manifestacije “Veliki školski čas” u Kragujevcu tradicionalno se organizuje čišćenje Spomen parka u Šumaricama.

I ove godine akciju je organizovao Klub akcijaša i volontera Kragujevac, uz podršku Grada i saradnju sa partnerskim udruženjima.

Akciji su se tradicionalno pridružili i učenici Prve kragujevačke gimnazije, Srednje stručne škole i OŠ “Treći kragujevački bataljon”, kao i zainteresovani građani.

Predsednik Kluba akcijaša i volontera Jovica Stanković istakao je da je za pet i po godina postojanja, ovo 11. akcija čišćenja, a šesta koju Klub ogranizuje pred obeležavanje 21. oktobra.

– U dogovoru sa Spomen parkom „Kragujevački oktobar“ uklonili smo otpad, šiblje i divlje rastinje sa zapadnog dela memorijalnog parka, od Spomenika streljanim đacima i profesorima do česme, a učenici su uklanjali smeće do spomenika Nada Naumović, kako bi prostor bio što lepši za naše sugrađane, ali i za skup 21. oktobra, istakao je Stanković.

On je dodao da su za akciju pozvani građani i ekološka udruženja, a da su se prvi put ove godine pridružili i Gradski odbor SUBNOR-a, Udruženje građana “Veterani vojne policije Srbije”, a tradicionalno učestvuju i članovi Vojnog sindikata Srbije.

Direktorka Spomen parka “Kragujevački oktobar” Marijana Stanković zahvalila se učesnicima i organizatorima akcije i izrazila zadovoljstvo što je ona u oktobru postala tradicionalna.

– Ova akcija je u planu i programu naše ustanove i Kluba akcijaša i volontera. Spomen park i komunalna preduzeća održavaju Šumarice tokom cele godine, ali smo naročito ponosni što uređenju ovog memorijalnog prostora dodatni doprinos daju građani i udruženja kroz organizovanje radnih akcija, istakla je Stanković.

Akcija čišćenja Spomen parka organizuje se u okviru projekta “Dobrovoljno uredimo svoju okolinu” koju finansira grad Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari