Čitav Požarevac je, zapravo, jedno veliko gradilište: osnovni je utisak prilikom obilaska brojnih infrastrukturnih objekata u koji su se zaputili predstavnici lokalne samouprave Miodrag Milosavljević, gradonačelnik Požarevca i Miomir Ilić, predsednik Skupštine. Oni su, sa izvođačima radova i predstavnicima mesnih zajednica, obišli lokacije u Požarevcu na kojima se izvode radovi prema planovima i programima javnih preduzeća, mesnih zajednica i lokalne samouprave.

Namera čelnih ljudi bila je da se na licu mesta i u neposrednom razgovoru s rukovodiocima gradilišta obaveste o realizaciji investicija, kvalitetu radova, aktuelnim problemima i rokovima za završetak objekata. Reč je o gradilištima na kojima se širi mreža toplifikacije, asfaltiraju ulice, uvodi kanalizacija, uređuju fasade i školska dvorišta.

Na kraju obilaska, gradonačelnik Milosavljević je konstatovao:

– Uglavnom sam zadovoljan dinamikom toka radova i njihovim kvalitetom, mada je bilo problema koji su nastajali, pored nepovoljnih vremenskih prilika, i usled subjektivnih razloga, što se mora prevazići. Posebno raduje činjenica da su na pojedinim gradilištima ostvarene uštede pa će sredstva biti korišćena u narednoj godini. Danas nismo obišli sela i Kostolac a to smo dužni da učinimo kako bismo građanima Požarevca pokazali šta se sve radi na terenu. Početkom avgusta obići ćemo seoske lokacije i gradsku opštinu Kostolac da bismo na neki način dali signal da nam je cilj da sve što smo isplanirali u budžetu za investicije uradimo do kraje godine. To je naš cilj i zadatak i mi to moramo privesti kraju.

Gradonačelnik je uputio poziv svim direktorima javnih preduzeća koja rade na ovim investicijama da shvate da ova godina mora biti okončana visokim procentom realizovanih investicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari