Košarkaši Partizana mt:s upisali su pobede u prve dve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige protiv Crvene zvezde, pa im je za osvajanje titule neophodno da još samo jednom savladaju večitog rivala. Prvu šansu da prišiju 12. uzastopnu šampionsku zvezdicu imaće večeras u trećoj utakmici pred daleko većim brojem svojih navijača u Pioniru. Ipak, trener crno-belih Duško Vujošević ne želi nikakvu euforiju, već trezveno razmišlja pred možda i poslednji meč ove sezone.


– Posle trijumfa u prvom meču rekao sam da će ekipa koja prva ostvari dve pobede još biti daleko od cilja. Dobiti utakmicu sa Crvenom zvezdom je teška stvar, ma kako izgledalo sa strane. Niko od nas ne misli da je stvar blizu kraja, već znamo da će crveno-beli, kao ljudi pribijeni uz zid, dati maksimum u ovoj utakmici. Zvezda je veliki rival po sastavu tima, veličini kluba i brojnosti navijača – istakao je Vujošević.

Crno-beli su u potpunosti dominirali u prvom meču, dok su u revanšu do pobede došli zahvaljujući boljoj koncentraciji u samom finišu.

– Krajnje je neizvestan ishod. Nadamo se da ćemo od potencijalne tri naredne utakmice uspeti da dobijemo jednu i osvojimo titulu. Posle kvalifikovanja za Evroligu, što su uradile obe ekipe kroz ABA ligu, egzistencijalna crta nije prisutna u paketu koji nosi državno prvenstvo. Ipak, to ga ne obezvređuje. Mnogim navijačima više znači pobeda nad Zvezdom nego da osvojimo titulu. Trenutno smo u prilici da trijumfom uradimo i jedno i drugo, što je izvanredna stvar – iskren je Vujošević.

Poučeni primerom Kamingsa

Vujošević je bio trener Partizana u sezoni 2006/07, kada je njegov tim posle dve uvodne pobede izgubio treći meč.

– Sećam se da je Vontigo Kamings kupio kartu za povratak u SAD nakon treće utakmice, bez mog znanja, a tu treću smo izgubili. Imamo iskustvo te vrste i mislim da ne može da nam se dogodi da budemo opušteni, mada možemo da izgubimo i ako damo maksimum – jasan je Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari