Kad crno-bela kola idu nizbrdo: Imao je Partizan jednom i šest poraza uzastopce, a još dvaput po pet 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizanova kola koja idu nizbrdo nije zauzdala ni šok-terapija.

Izvršena je trenerska smena, Igoru Duljaju je otkazano poverenje, a ukazano je njegovom pomoćniku Albertu Nađu, ali crna serija poraza traje.

Sada ih je pet uzastopno. Četiri su u prvenstvu, a jedan u polufinalu Kupa protiv Crvene zvezde, koja se radovala i četiri dana pre toga u borbi za bodove.

Crno-beli su u duelu s Vojvodinom u Humskoj, istina, bili na pragu bar da ne izgube, ali ih je šokirao pobedonosni pogodak Njegoša Petrovića u iščekivanju poslednjeg zvižduka sudijske pištaljke.

Serija od pet poraza nije i najcrnja u istoriji kluba.

U sezoni 1989/90. bilo ih je šest uzastopce.

Partizan je na pauzu u prvenstvu otišao s trećeg mesta, sa četiri boda manje od Zvezde i sa sedam manje od vodećeg Dinama, što nije bilo nedostižno.

Optimizam je podgrejan i dolaskom Predraga Mijatovića iz titogradske Budućnosti u zimskom prelaznom roku, a i radošću štp predstoje utakmice u četvrtfinalu Kupa pobednika kupova s bukureštanskim Dinamom.

Prolećni deo sezone je počeo s dve pobede, a onda krah.

Crno-beli suu ligi pretrpeli četiri poraza, a dva su bila na Stadionu JNA, prvo protiv Rada (golove dali Miroslav Đukić i Ljubinko Drulović), zatim i u večitom derbiju, oba puta po 2:0.

Gubeći kod kuće, poraženi su u tom razdoblju i u obe utakmice s rumunskim timom, u gostima s 2:1, a u Titogradu, gde je Partizan bio domaćin revanša jer zbog navijačkih ispada na beogradskom meču s Groningenom u osmini finala nije mogao da igra na svom stadionu, s 2:0.

Bio je to crni mart crno-belih 1990.

Dvaput ih je, kao i sada, zadesilo po pet poraza uzastopce.

Jednom čak i 1966, kada su se probili u finale Kupa šampiona.

U toj sezoni Partizan nije blistao u šampionatu. Zauzeo je tek 11. mesto, a nije pobedio u poslednjih devet kola.

Tada je imao jednu seriju od tri poraza, koja je usledila odmah posle veličanstvene pobede s 2:0 protiv Mančester junajteda u prvoj utakmici polufinala Kupa šampiona u Beogradu.

Uz tri ligaška neuspeha mesto su našli i porazi u revanšu na Old Trafordu (1:0) i u finalu s Realom na briselskom Hejselu (2:1).

Godine 1951, kada se prvenstvo igralo od marta do novembra s letnjom pauzom, Partizan je na nju otišao pošto je slistio Zvezdu sa 6:1.

Kad je šampionat nastavljen u avgustu, crno-beli su redom izgubili od Spartaka u Subotici, od Mačve u Beogradu, od zagrebačkog Borca u gostima, od Sarajeva kod kuće i od Dinama na Maksimiru.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari