Nakon provale i pljačke, koja se dogodila u nedelju u vili na Dedinju u kojoj živi supruga nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita, mediji spekulišu o tome šta je doneto i koja je vrednost imovine.

I dok pojedini tvrde da su odnete mnoge dragocenosti, među kojima je i sat vredan 300.000 dolara, kao i mnogobrojne umetničke slike, nakit, kao i dokumenta koja su od izuzetne važnosti za Brozovu udovicu, drugi pak tvrde da su iz vile odneti samo memoari, koje je Jovanka Broz beležila već više od 30 godina i u kojima se nalaze mnoge tajne o nekadašnjim, pa i sadašnjim državnim funkcionerima.

Oprečne informacije stižu i iz policije i od branilaca najpoznatije udovice na prostorima bivše Jugoslavije. Provalu i pljačku u nedelju je prijavilo obezbeđenje, koje je došlo na smenu oko pola osam uveče. O provali su tada obavestili Jovanku Broz koja ništa nije primetila. Pola sata kasnije policija je obavila uviđaj. Nakon uviđaja iz policije je stiglo saopštenje da iz vile nisu odnete vredne stvari i da će Brozova spisak nestalih dragocenosti moći naknadno da prijavi policiji. Sa druge strane, advoktica Brozove udovice Bojana Pavlović Sarić u više navrata je izjavila da su nestale mnoge dragocenosti.

Bojana Pavlović Sarić, advokatica Jovanke Broz, odbila je razgovor za Danas uz objašnjenje da je potrešena natpisima i kako kaže „lažima“, koji su prethodnih dana napisani u mnogobrojnim medijima u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari