Deca često imaju poremećaj govora zbog telefona i tableta: Šta su pokazali su sistematski pregledi za polazak u školu?

Ostavite komentar


  1. Deca ne treba da budu poslusna, vec svesna sta se oko njih desava i da razumeju zasto roditelji u nekim situacijama kazu „ne“ ili „nemoj“ (ne moraju da razumeju u datom trenutku zasto nesto ne moze, vec da su svesna da roditelj to kaze radi njihovog dobra ili bezbednosti, a posle detetu na primeen nacin objasniti zasto nesto nije smelo/moglo, da bi dete razumelo u buduce ako se ista ili slicna situacija ponovi). Ovde je jako vazno na koji nacin roditelji nesto zabranjuju, a najvaznije je da dete ima poverenje u roditelja i da zna da roditelj nesto zabranjuhje iz ljubavi prema njemu, a ne iz besa ili pozicije moci. Najgore je ako je dete poslusno zbog straha (od grdnje, batina, kazne, uskracivanja neceg detetu botnog). Medjusobno poverenje i razumevanje treba graditi od najranijeg uzrasta, kad dete podje u skolu vec je dosta kasno…

  2. To onda nije poremecaj, nego je to novo stanje. Zbog upotrebe tableta i telefona razvili su druge vestine. A u skolskom sistemu ih terate da uce nikad vise, te ih ubijete u pojam, a na kraju najvredniji ni ne dobiju adekvatan posao. Eto, toliko o funkcionalnosti društva.

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 9

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.