Divlja buvlja pijaca koja se svakog vikenda organizuje uz zidine Niške tvrđave preseljena je u Otvoreni tržni centar (OTC), pored Mašinske industrije Niš, u kojem već postoji stalni buvljak, saopšteno je u javno komunalnom preduzeću Tržnica.

U niškoj Tržnici su kazali da su vanpijačni trgovci, koji su svake subote i nedelje postavljali improvizovane tezge u Jadranskoj ulici, uz zidine Tvrđave, od njenog ulaza do Auto-pijace, obavezni da se od 1. maja presele u prostor OTC-a u Ulici Milojka Lešjanina. Uputili su poziv svim vanpijačnim prodavcima da poštuju odluku jer će ih u suprotnom „kažnjavati nadležne inspekcije“.

Prema navodima u saopštenju, vanpijačni prodavci će u OTC-u moći da rade svakog dana, bez nadoknade. Njihovo smeštanje u taj prostor oslobodiće Jadransku ulicu od „trgovine na asfaltu“, a biće uspostavljen i normalan saobraćaj i smanjen broj incidenata, navodi se u saopštenju Tržnice.

Odluka Tržnice je prošlog vikenda uglavnom poštovana, mada se mogao videti po koji vanpijačni prodavac koji je na betonu ili čaršafu prodavao stare stvari. Prethodnih godina ovaj improvizovani buvljak bio je izuzetno „popularan“, uprkos tome što je ometao saobraćaj u širem centru, a mnogi su ga smatrali ruglom koje ruži Tvrđavu, vredni istorijski spomenik i „zaštitni znak“ Niša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari