Na dobrom putu je prvi nosilac Novak Đoković da osvoji i svoju drugu titulu na Vimbldonu posle 2011. godine, jer je u ne tako kvalitetnom, ali uzbudljivom polufinalnom meču savladao budućeg top 10 igrača Grigora Dimitrova sa 3:1 (6:4, 3:6, 7:6, 7:6) posle tri sata igre.

Borba za titulu na programu je u nedelju od 15.00, a drugom teniseru sveta, koji će postati prvi ukoliko osvoji svoju sedmu grend slem titulu, protivnik će biti bolji iz sinoćnog duela između Kanađanina Miloša Raonića i Rodžera Federera iz Švajcarske.

– U polufinalu sam igrao protiv buduće zvezde, a Dimitrov je već sad vrhunski igrač. Moglo je lako da bude i 3:1 u njegovu korist. Drago mi je što sam izborio još jedno finale koje će za mene biti veliki izazvo, prvenstveno što sam gubio finala grend slemova, a mogao sam da ih dobijem. Ko god da bude u finalu biće mi drago što ću ja biti sa druge strane mreže jer je borba za titulu na VImbldonu najveći događaj u svetu tenisa – rekao je Novak Đoković.

Odlično je započeo meč Novak Đoković i rutinski osvojio prvi set iako je samo jednom oduzeo servis protivniku. Srpski igrač je u petom gemu napravio brejk iskoristivši prvu i jedinu brejk šansu, da bi do kraja seta servirao sigurno, a promašio je samo četiri prva servisa. Za manje od pola sata rezultat je bio 1:0, a delovalo je i da će da nastavi u istom ritmu jer je na startu druge deonice ponovo oduzeo servis protivniku i potom potvrdio brejk za 3:1. Upravo od tada krenulo je sve nizbrdo za prvog nosioca jer je izgubio pet uzastopnih gemova, a samim tim i set, iako ga je jedna lopta delila od 4:1. U trećem setu za promenu nijedan igrač nije dozvolio da mu servis bude oduzet, a nije viđen ni preterano lep tenis jer su i Đoković i Dimitrov igrali ispod svojih mogućnosti. VIđena je samo jedna brejk lopta za Dimitrova u sedmom gemu, ali je nije iskoristio pa je ubedljivo izgubio taj-brejk sa 7:2. Prava drama viđena je u četvrtom i ispostavilo se odlučujućem setu. Nakon što je Đoković napravio brejk, a onda olako dopustio protivniku da mu oduzme servis (2:2) viđeno je još ukupno šest brejk šansi, od čega je jedna bila set lopta za bugarskog igrača što nije iskoristio. Trinaesti gem pripao je Đokoviću, a tada je definitivno preovladala psihička stabilnost i iskustvo srpskog tenisera jer je tri vezane set lopte propustio 11. nosilac, nakon čega je sa 9:7 Novak završio meč i plasirao se u 14. grend slem finale u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari