U senci prelaznog roka, borbe za transfere kojima bi bila zakrpljena rupa u klupskoj kasi i novajlije koje bi malo ili ništa koštale a mogle brzo postati pojačanja, iza zatvorenih vrata vodi se ništa manje zanimljiva i neizvesna borba u upravi Partizana ili, bolje rečeno, za najviše pozicije u klupskoj vladi crno-belih.


Drugu godinu zaredom, otprilike u isto vreme. S tom razlikom što ovog puta predsednik Dragan Đurić i njegova ekipa nisu na udaru unutrašnjih nezadovoljnika u liku smenjenog sportskog direktora Mladena Krstajića i oteranog trenera Aleksandra Stanojevića, to jest svih onih iz Humske koji aktuelnu vrhušku smatraju parazitskom i štetnom za budućnost srpskog šampiona, ali moraju da ćute ili kalkulantski puštaju druge da o tome govore. U međuvremenu se prvi čovek Partizana, poznat po netransparentnom poslovanju, lažnim obećanjima, kontradiktornim izjavama i potezima, zamerio državnim vlastima.

Aleksandar Vučić nije ga nijednom pomenuo imenom i prezimenom, ali prvi potpredsednik i ministar odbrane u Vladi Srbije, zadužen za borbu protiv korupcije, svako malo najavljuje skoriji kraj istrage o spornoj privatizaciji beogradskog Veterinarskog zavoda, čiji je vlasnik Đurićeva Zekstra grupa. U tu svrhu, predsednik Partizana je već davao izjave nadležnim organima, a priča se i da mu je traženo da do daljeg ne napušta zemlju. U isto vreme, u klub su poslati policijski inspektori, sa zadatkom da pročešljaju poslovne knjige crno-belih i pronađu eventualne dokaze o zloupotrebi službenog položaja prilikom nemalog broja vrlo unosnih prodaja fudbalera u poslednjih pet godina, koliko traje njegova vladavina.

Centrima (političke) moći najbliskiji mediji u više navrata su, u dan, najavljivali privođenje Đurića, ali ta „gotova stvar“ nikako da se desi. Pitanje je i kada će, odnosno da li će, pošto Partizanov predsednik još ima jaka „leđa“. Uhapšeni tajkun Miroslav Mišković ima preča posla, ali tu su Đurićevi moćni prijatelji iz Socijalističke partije Srbije, čiji je lider Ivica Dačić premijer Srbije, a visoki funkcioner Branko Ružić jedan od potpredsednika kluba. Najviše zahvaljujući toj podršci i raskidu koalicije SPS – Demokratska stranka, jer je na toj relaciji bila dogovorena smena u Humskoj, predsednik crno-belih nije „raščinjen“ na februarskoj Skupštini kluba 2012. niti posle prolećnih opštih izbora u zemlji.

Mogao bi, međutim, da „padne“ tokom sledećeg meseca, za kada je predviđena redovna sednica najvišeg tela crno-belih. Ako se to desi, pitanje je ko će ga naslediti. Da li bi to bio neki novi (in)direktni kadar SPS, neki SNS-ov čovek od poverenja ili, čak, uspešni i bogati privrednik Miroslav Bogićević, kojeg je Đurićeva opozicija želela i prošle godine, a koji je u međuvremenu „preživeo“ Vučićevo sučeljavanje s vlasnicima najmoćnijih domaćih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari