Partizan u prolećne bitke za sedmu uzastopnu titulu kreće s novim trenerom Markom Nikolićem, pošto je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora crno-belih ozvaničena odavno spremljena smena Vuka Rašovića ili „razrešenje dužnosti“ doskorašnjeg šefa stručnog štaba, kako je predsednik Dragan Đurić nazvao celu jesen spreman otkaz Nikolićevom prethodniku.


-Menjamo ga jer smo bili mišljenja da nam je potrebna „sveža krv“ i novo lice, jer nismo imali rezultate i igre koje smo želeli, jer smo rano ispali iz Evrope i Kupa. Odluka je bila jednoglasna, ali Vuku su, kao retko kome, svi članovi UO odali priznanje na privrženosti klubu, čak i uslovima velikih pritisaka, i zahvalili se na šestoj tituli. Može da radi šta želi u klubu. Marku sam rekao sam da dolazi u pakao, jer je Partizan klub u kojem moraju da se osvajaju titule – potvrdio je Đurić nastavak trenerskog defilea u klubu iz Humske, bez osvrta na katastrofalno obavljen letnji prelazni rok, kada su na mesta prodatih ključnih igrača dovedena pojačanja sumnjivog kvaliteta.

Marko Nikolić ponovo je negirao da se i pre kraja njegovog posla u Vojvodini dogovorio s Partizanom, poručio da se ne plaši zakulisnih radnji u klubu i oko njega i najavio pohod na svoj prvi trenerski trofej u karijeri.

-Ovu titulu biće teže osvojiti nego mnoge prethodne. Pred nama je jedan mali rat. Moramo svi biti spremni za njega. Mi koji vodimo ekipu, igrači, direktor, Upravni odbor, predsednik – kaže tridesetčetvorogodišnji trener, koji tvrdi da nije bio u paralelnim pregovorima s Crvenom zvezdom i žali što Partizanovog večitog rivala posle Kupa nije pobedio i u prvenstvu.

I on i njegov novi poslodavac i sportski direktor Albert Nađ ostali su zakopčani po pitanju imena igrača potrebnih za jačanje ekipe u zimskom prelaznom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari