Beograd – Srpski derbi u drugom kolu ženskog singla na Vimbldonu doneo je još jedno iznenađenje. Vesna Dolonc je posle dva seta savladala Jelenu Janković- 2:0 (7:5, 6:2) i ostvarila najveći uspeh u Londonu pošto je u prethodna tri navrata gubila većna startu.


– Ovo mi je bio prvi put da igram protiv Jelene i na nekom velikom terenu na Vimbldonu. Nisam mogla da verujem da igram ovde i zato sam slabije počela i promašivala loptu, ali sam posle došla do svoje igre – presrećna je bila Dolonc, koja je u prvom setu gubila 2:5, ali je tada nanizala pet gemova i stigla do kapitalne prednosti.

Njena rivalka u narednoj rundi neće biti Srpkinja, jer je Belgijanka Kirsten Flipkens bila bolja od Bojane Jovanovski – 2:0 (6:4, 6:4). Bojana je loše počela oba seta, a nešto iskusnija Belgijanka je uspevala da očuva stečenu prednost do kraja. Poražena je i Ana Ivanovići to od prošlogodišnje pobednice juniorskog Vimbldona Kanađanke Južin Bušar, koja je u svom prvom meču na centralnom terenu 12. nositeljki prepustila samo šest gemova. Posle gubitka prvog seta od Ane se očekivalo da zaigra na višem nivou, ali se to nije desilo, dok je Kanađanka delovala dosta sigurnije na terenu. Bušar je iskoristila drugu mečloptu na servis protivnice pa će se za osminu finala boriti sa 19. nositeljkom Karlom Suarez Navaro.

Jedini predstavnik Srbije koji je juče izlazio na teren bio je Viktor Troicki. Dugo Viktor nije vezao dve ubedljive pobede na nekom grend slem turniru, ali mu je na ovogodišnjem Vimbldonu to pošlo za rukom. Posle pobede nad Jankom Tipsarevićem, ubedljivo je savladao Rusa Andreja Kuznjecova – 3:0 (6:4, 6.3, 6:4) pa će se u trećem kolu sastati sa njegovim zemljakom Mihailom Južnim. Troicki je bio sjajan tokom celog meča protiv Kuznjecova i samo jednom mu je dozvolio da napravi brejk. Bilo je to u trećem setu, ali je kada je to bilo najpotrebnije uspeo ponovo da oduzme servis protivniku i zatim bez izgubljenog poena odservira za pobedu. Da bi odbranio poene od prošle sezone moraće da ostvari još jednu pobedu, jer je prethodne godine zaustavljen u osmini finala od Novaka Đokovića. Troicki jeporažen na startu u dubl konkurenciji pošto je u paru sa Australijancem Bernardom Tomićem predao mečGrigoru Dimitrovu iz Bugarske i Dancu Frederiku Nilsenu pri rezultatu 3:6, 2:1.

Ispali Federer i Šarapova

Branilac titule Rodžer Federer poražen je u drugom kolu od Ukrajinca Sergija Stahovskog sa 3:1 (6:7, 7:6, 7:5, 7:6), čime je prekinut niz Švajcarca od 36 uzastopnih četvrtfinala na grend slemovima. Belgijanac Stiv Darsis, koji je eliminisao Rafaela Nadala na startu, predao je mečLukašu Kubotu zbog povrede. Treći nosilac u ženskoj konkurenciji Marija Šarapova zaustavljena je od Portugalke Mišel Leršer de Brito – 2:0 (6:3, 6:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari