Nikola Jokić: Utakmica broj pet biće najteži meč naših života, nikad ne potcenjuj srce šampiona 1Foto: AP/David Zalubowski

Denver je vezanim brejkovima uspeo da polufinalnu seriju vrati u Kolorado.

Delovalo je posle drugog meča da su na rubu provalije. Čarls Barkli ih je uveliko otpisao, negde čak i prognozirao da će biti počišćeni od strane Minesote, međutim u poslednja dva duela Nagetsi su pokazali zbogt čega su aktuelni šampioni NBA lige.

Nakon sinoćnjeg ubedljivog trijumfa (107:115) poništili su vezane brejkove Vulvsa i došli u poziciju da postanu tek šesta ekipa u istoriji NBA lige koja je od gubitka u seriji 0:2 uspela da napravi potpuni preokret.

Naravno, još uvek je daleko kraj serije, međutim Nagetsi su vratili prednost domaćeg terena, što se može ispostaviti ključnim u borbi za mesto u finalu plej-ofa Zapadne konferencije.

Četvrti meč u velikoj meri obeležio je Aron Gordon. Ne samo što je postigao 27 poena, već je iz igre šutirao fantastičnih 11-12. Pritom je u odbrani bio veoma stamen. Na početku meča čuvao je pleja Minesote Majkla Konlija, da bi kasnije prezentovao odličnun defanzivu na Karl-Entoniju Taunsu.

Bio je i vrlo nesebičan (6as) a zajedno sa Jokićem i Marejem ostvario je čak 22 uspešna dodavanja.

Novinare je posle meča upravo zanimalo kako je promenio način razmišljanja na parketu i postao sposoban da deli upotrebljiva dodavanja.

Kada je počeo da odgovara na pitanje, pored njega je prolazio Nikola Jokić, što mu je dalo šlagvort.

– Od njega sam naučio da budem nesebičan. Od najboljeg košarkaša na svetu. On je najnesebičniji, najskromniji momak koga ćete sresti. Tako da, ako on može, mogu i ja. Ako može trostruki MVP, mogu i ja.

Izlaganje svog najboljeg prijatelja u ekipi Nikola Jokić upotpunio je rečima koje potkrepljuju njegov način razmišljanja kada je košarka u pitanju.

– To je kul, jer je zarazno, onda svi hoće to da rade. To je najbolji način da se igra košarka. I za navijače i za sve – ponovio je Srbin da je nesebična košarka ujedno i najproduktivnija.

Jokić je pohvalio Gordona koji je u četvrtom meču zaista bio na vrhunskom nivopu u oba pravca.

– Najbolji naš igrač danas. Radio je sve. Neće on to da kaže, ali on je bio vrlo bitan faktor u našoj tituli iz prošle sezone. Govorio sam već, nekada će dati mnogo koševa, nekada nijedan, ali njemu to ne smeta i zato je dobar.

Duelu u Mineapolisu prisustvovao je i njegov menadžer Miško Ražnatović.

– Poslednja dva puta kada je bio, dva puta su me isključili, tako da ne znam… Ali vodili smo sve vreme od prve četvrtine. Kraj druge četvrtine je bio važan period, kad smo za 25 sekundi imali seriju 8:0, od sedam napravili 15 razlike. Posle smo kontrolisali utakmicu. Lakše je da igraš kada vodiš. Nismo još uradili ništa. Utakmica broj pet će biti najteža utakmica naših života.

Majkl Meloun, šef struke Nagetsa, kao po navici, imao je vrlo emotivno izlaganje.

– Nikad ne potcenjuj srce šampiona. Mnogi su nas brzo otpisali, ali ovi momci su pre godinu dana bili šampioni. Otišli su u Majami i dobili dve uzastopce. Ovaj tim je izazvan, iznova i iznova i uvek je pronalazio rešenje za svaki problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari