Denver ponovo jaše: Jokić imao presudan doprinos za puni revanš Minesoti - 2:2 u pobedama 1Foto: AP/Abbie Parr

Denver se revenširao Minesoti punom merom.

Grogiran od oba poraza pred svojom publikom u prve dve utakmice u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije šampion NBA se uspravio na noge s obe pobede u gostima.

U četvrtom duuelu bilo je 115:107 (29:24, 35:25, 26:30, 25:28).

Serija na četiri pobede, zbog Denverovog podizanja s patosa na trećem meču, svakako se vraća u Kolorado, u sredu u 4.30 časova po našem, a zatim se opet igra u Mineapolisu, u noći između četvrtka i petka.

Najefikasniji u šampionskom timu bio je Nikola Jokić s 35 poena (14-21 za dva, 1-5 za tri, 4-6 slobodna bacanja) i po sedam skokova i asistencija. U prvom poluvremenu je postigao 19, a ostalih 16 u poslednjoj četvrtini kada je trebalo razvejati poslednju nadu domaćina.

 

 

Odlični Aron Gordon, sa samo jednim promašajem, dao je 27 (9-10 za dva, 2-2 za tri, 3-3 penali), a Džamal Mari 19, dragocenim doprinosom s 12 u trećoj deonici.

U Minesoti je ponovo blistao Entoni Edvards. Imao je 44 poena, jedan više nego u prvoj utakmici kada je postao klupski rekorder u plej-ofu.

Za pobedu Denvera vrlo je značajno bilo to što je u poslednjih 20 sekundi prvog dela meča postigao osam poena uz dve trojke (Koldvel-Poup, Mari sa svoje polovine) za beg na 19 razlike, a zahvaljujući sapetoj Minesoti u njena dva poslednja napada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari