FON Fakultet Organizacionih NaukaFON Fakultet Organizacionih Nauka - studenti 02.01.2006. foto: Aleksandar Veljkovic

Studenti FON-a osvojili drugo mesto u rešavanju poslovnih problema na svetskom takmičenju u Portugaliji.

Studenti Kejs Stadi Kluba FON-a Dragan Stojanović, Luka Poljak, Nikola Radojević i Isidora Marković pod mentorstvom profesorke Vesne Damnjanović, osvojili su drugo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju poslovnih problema (University of Porto International Case Competition 2022) u oblasti energetike.

Takmičenje je održano onlajn, u periodu od 15. novembra do 18. novembra 2022. godine.

Studiju slučaja zadala je portugalska multinacionalna kompanija za energetiku „Galp“. Akademci su rešavali pitanje kako će energetska tranzicija ka održivim izvorima energije uticati na mrežu benzinskih stanica koje poseduje „Galp“, kako će se razvijati potrebe kupaca u narednih 10 godina i kakav će to uticaj imati na njihov poslovni model i miks proizvoda i usluga kompanije.

Studenti FON-a predložili su strategiju transformacije „Galp-a“ u vodećeg snadbevača električne energije za potrošače u Portugaliji, kroz transformaciju benzinskih pumpi i adaptaciju ka električnim vozilima.

Takođe, naš tim je predložio uvođenje „Coworking“ prostora na gradskim pumpama, digitalizaciju poslovanja kroz nadogradnju postojeće mobilne aplikacije i partnerstvo sa kompanijom Uber.

Prvo mesto osvojio tim Univerzitet u Novom Južnom Velsu (UNSW Sydney, Australia), a treće mesto je pripalo državnom univerzitetu u Kanadi (Wilfrid Laurier University, Canada).

Organizator onlajn takmičenja bio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Portugaliji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari