Država finansira zagađivače, za građane ne brinu

Zašto su Beograđani juče udisali najzagađeniji vazduh na svetu

Ostavite komentar


  1. Moze li neko da odgovori, a ako niko ne zna zamolio bih novinare da istraze, na koje gorivo rade toplane u Beogradu? Evo na primer toplana na NBG, stalno vidimo gust dim iz nje. Sta je u tom dimu, ima li suspendovanih PM cestica ili je nesto drugo?

      1. Ne lupetaj čoveče. Da li znaš koliko bi uglja bilo potrebno i koliko bi brdo uglja skladišteno u Beogradskim elektranama. Kotlovi u elektranama rade na gas.

        1. Ok, na gas, ocekivano. I sta je tacno onda u onom gustom dimu koji izlazi iz dimnjaka toplane?

        2. Ugalj prilikom koriscenja oslobadja stetan CO2, a gas vodu. U ekoloskom smislu gas je jedan od najboljih energenata. Manji zagadjivaci od njega su nuklearne elektrane (ali su opasne zbog mogucih havarija)

  2. Ova tema zahteva ozbiljan pristup, zašto novinar stvarno ne istraži i ne napiše više o ovome, zaista je teško shvatiti da je vazduh tako zagađen, kada nema ni neki miris ni ukus ni boju! Ubeđena sam da mnogi kažu “ma daj” ovo kao i pomraćenje sunca…a opet ako nije tako, da ne bude kasno kada se osvestimo!

  3. precisćavanje vode? pa koliko vas danas u sudoperu prospe iskorisceno ulje ili mast??? zapitajte se samo koliko to steti vodi pa zatim i nama samim i koliko kosta preciscavanje takve vode koju smo mi licno zagadili

  4. Iz iste kuhinje dolazi nemar i unistavanje zivotne sredine i jezika. Inspirisano je i finansirano spolja uz pomoc nasih pokondirenih tikvi. Nikad u srpskom jeziku nije postojalo zanimanje, specijalnost „pulmolskinja“ nego pulmolog. Razlog i mehanizam ovakvog postupanja su ocigledni. Prvo da narod „oslobodimo“ balasta kulture, odnosno jezika i tradicije na kojoj ona pociva(ne pada im na pamet da tako nesto rade sa engleskim jezikom; ovakvo raspamecivanje nema nikakve, ali bas nikakve veze sa pravima i zastitom zena), a onda nece znati ni sta znaci zivotna sredina. Ne daj boze da je jos neko stiti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.