DS: Železnice Srbije da se oglase o navodima da je oštećen još jedan voz Soko 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od rukovodstava Železnica Srbije i Srbija voza da se javno izjasne o informacijama po kojima je „na još jednom“ vozu Soko utvrđeno „havarijsko oštećenje“ čime je po navodima DS, izbačen iz upotrebe i drugi voz koji saobraća brzom prugom Beograd-Novi Sad.

Predsednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević naveo je da je pre desetak dana „pod nerazjašnjenim okolnostima“ došlo do kvara na prvoj kompoziciji tog voza.

„O stepenu kvara danas postoje samo nagađanja, praćena nemuštim negiranjem havarije od strane odgovornih iz Železnica Srbije i Srbija Voza koji već tri dana saopštavaju da će se izvršiti privremena zamena elektromotorne garniture voza Soko“, naveo je Milivojević a prenela DS.

Upitao je ko je odgovoran za nabavku tih vozova iz Švajcarske, koliko će još vozova biti kupljeno i po kojoj ceni i da li je izdat odgovarajući atest za korišćenje na pruzi čiji je završetak rekonstrukcije kako je naveo, najavljivan još 2018. godine iako je obnova ove pruge završena tek 2022. godine.

„Uzimajući u obzir činjenicu da su građani Srbije obnovu ove pruge platili više od dve milijarde evra, i da je tokom izborne kampanje Aleksandar Vučić puštanje u saobraćaj ove deonice grubo zloupotrebio za ličnu promociju, javno pitam da li je 33 minuta vožnje vozom Soko od strane Aleksandra Vučića 19. marta u jeku izborne kampanje najskuplji predizborni spot u istoriji Srbije čiji minut je koštao vrtoglavih 60.606.060 evra“, naveo je funkcioner DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari