Duraković: Genocid se utvrđuje namerom, a ne brojevima

Povodom medijskih navoda da će istoričar Grajf revidirati izveštaj komisije koja tvrdi da u Srebrenici nije bilo genocida i da nije ubijeno više od 3.500 Bošnjaka

Ostavite komentar


  1. Zive Srbi u svojoj nekoj paralelnoj stvarnosti i lepo im je tamo. Doduse cesto su gladni, bez posla, liseni osnovnih ljudskih i radnickih prava, dok ih sef kinji i zlostavlja, ali bitno da su oni u pravu. Sto rece Rambo, nacionalizam je za plate do 300, 400 eura.

  2. Slazem se, ali ako se genocid utvrdjuje namerom, bojim se da tu još lošije stojimo, jer u tom slucaju imamo tri genocidna naroda, koji svaki ceka svoju priliku, a dok ceka podgreva ratnu atmosferu, okrivljujuci drugi/druge narode za genocid u proslosti.

  3. Srebrenica je jedna velika prevara koju je nametnuo zapad da bi
    oprao nelegitimno bombardovanje srba.A tamo su pokopani svi koji su izgubili živote u borbama od 1992-1995.Tamo su čak pokopali i neke koji su živi a trenutno se nalaze u zapadnim zemljama a i srpskih kostiju tamo ima.Muslimani iskopavaju sve svoje izginule u ratu i dovoze u Potočare ne bi li napumpali što veću cifru izginulih.Tome nikada neće biti kraja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.