„Dve godine trpim mobing i pretnje na poslu“: Nekadašnji direktor Pasterovog zavoda Dušan Lalošević dobio je otkaz

Ostavite komentar


  1. Kad me je 2000.godine ujeo pas lutalica, odlazio sam vise puta u Pasterov zavod, gde me je Dr Lalosevic lepo savetovao i vakcinisao. Pamtim ljudski pristup i strucnost, sto mi je mnogo znacilo u svom strahu. Bio sam ponosan sto u Novom Sadu postoji takva institucija sa tradicijom i takvi ljudi. Nazalost sada citam ovakve vesti, bas tuzno…

  2. Sramota, jedan ugledni profesor i lekar mora da se bori da dobije ključ od kancelarije i dođe do radnog stola! Još gore je da je Pasterov zavod bio ponos i referentna lab za besnilo, a sad uvozimo sumnjive vakcine!

  3. Istina, nešto je možda i po zakonu, ali šta je po moralu?
    Držite se doktore! Malo su zalutali kadrovi na pogrešna mesta, lako kadrirati po JKP I groblju, ali šta ćemo kad treba ozbiljna nauka?

  4. Од државе.
    Корупција, лош кадар, углавном партијски, негативна селекција, квази стручњаци и још много ствари довели су до урушавања свега у овој држави па и здравства.
    Та директорка би требало да је у затвору, а не да уручује отказе и мобингује људе који заиста вреде.

  5. Profesor mi je bio predavac na predmetu, a i ispitivac na ispitu. Ne poznajem ni jednog studenta (ni lekara) koji je imao cast da upozna profesora, a da za njega moze da kaze bilo sta osim komplimenta. Njegove izjave, cista srca, mogu da prihvatim kao tacne. Zalosno je ko nam danas vodi referentne Institute, kakva je kadrovska politika dugo godina prisutna i koliko svi zajedno trpimo usled toga. Puna podrska dragom profesoru!

  6. Strasno, u stase ova zemlja pretvorila! Na vlasti su ljudi koji se maksimalno trude da UNIŠTE sve što vredi!! Najbolji se sputavaju i sprečavaju da rade, a ološ vlada!! Svaka čast i podrška dr Laloševiću, i kao čoveku i kao stručnjaku!!

  7. Verujem dr.Lalosevicu.
    Sve je tacno o domacim vakcinama i serumima.Ne dao vam Bog da vam je potreban serum protiv besnila, upoznali biste kako izgleda prodati dusu djavolu da biste u Srbiji do njega dosli.
    Kaznjavaju se strucnjaci, a na videlo izlaze gazibare.Nastavak uzasa.

  8. Citat:“Namera je bila jasna, nismo smeli da imamo domaće testove, samo uvozne“ Tipičan primer obogaćivanja uvoznog lobija u sprezi sa sektaškom SNS Mafijom i zlotvorom na čeku ove državem

  9. Da li ce ova vest biti na nekoj TV sa nacionalnom frekvencijom? Ako ne ,ostaće sve isto.Proučili su dobro Gebelsa i co. u „njihovim“ medijima te ce prof. postati „domaći izdajnik i strani plaćenik“

  10. Katastrofa!
    Oterati coveka, ni kriva ni duzna, dve godine pred penziju.
    Kakav to ljudski stvor moze uraditi.
    Da ne govorim o ponizavanju!
    Jednom reci STRASNO.
    Na ovo bi pod HITNO trebalo reagovati.

  11. Da li ovom bahacenju i javasluku ima kraja? Da li ce nakon ove vlasti ista opstati u Srbiji?

  12. Ako neko ne veruje, neka proba da dođe do seruma. Svi koji rade sa divljim životinjama bi trebalo da imaju pravo na serum, ali je noćna mora dobiti ga. Izgovor je da je besnilo istrebljeno zahvaljujući peroralnoj vakcinaciji.

  13. Sramota tuzno zao mj je….prodaju sve pred nasim ocima a mi samo zao nam je….sklamjaju strucnjake i dobre ljude….uz velike patriotske reci….uzas sta nas snadje….

  14. Podrška za VELIKOG profesora a dotičnu v.d treba da bude sramota Hipokratove zakletve !

  15. Spasa nam nema. Narod gluv i slep pa ne vidi dta se desava i kako sve vise upada u ralje vladajuce korupcione SNS bande.

  16. Pokucali su i na njegova vrata. Ne brinite, stiċi ċe i do vaših. Problem je u nama. Niko se više ne zauzima za drugog.

  17. Nema studenta koji ga nije voleo kao profesora/ispitivaca. Veliki profesionalac i jos veci covek. Uvek spreman da prenese znanje i veliki ljubitelj nauke. Ovo je sramota… drzite se profesore, istina je iza Vas!

  18. Жао ми је шта преживљава професор Лалошевић. Признати научник код лекара као и код ветеринара није заслижио такав однос, јер је дао велики допринос науци код нас и у свету. Надам се да ће правда победити подрпка професору

  19. Engleski pitomac, Nedoklepani Nesrećnik najpre pokušava da uguši stručnjake! Upravo tu ga treba zaustaviti!

  20. Ало, Вучићу Александре! Да ли те је имало срамота што си скупио сараднике с коца и конопца и са њима хоћеш да водиш државу?! Сетимо се само оног Миће из ЕПС-а, коштао је Србију две милијарде евра, па оне в.д. стручњакуше из Лазе Лазаревића, па онда сад ова несрећница која ради “по закону” … нема краја листи СНС кадрова који “усрећише” Србију. Подршка професоре! Надајмо се да ћемо успети да Вам се одужимо кад тад!

  21. Država je namerila da zatvori Pasterov zavod a direktorica to sprovodi u delo? Sve je jasno. Ona je o besnilu čitala samo iz novina, jer je knjige pobacala, ne zna da je u knjigama znanje! Ona ne zna ko je Paster pa je skinula njegovu sliku i stavila sliku Oca nacije! E…a ko je zabranio da imamo proizvode sopstvene pameti, jeftine i kvalitetne? Pa isti oni koji su naredili da se na testu retencije znanja na MF u Bgd…napiše da studenti zamisle kako rade u Nemačkoj pa tek onda da odgovaraju. Ipak smo mi velika zemlja, ogroman sistem…ne može se sve iskontrolisati, kao na autoputu gde postoje kamere….

  22. Divan covek i profesor, erudita, pun znanja i strpljenja, podrska dr Lalosevicu!

  23. …oboje ih poznajem…mada dugo nismo u kontaktu…
    Prof. dr Lalošević, zajedno studirali, još kao student se isticao naučno istraživačkim radom, izuzetan stručnjak, čovek i kolega…
    Dr Dragana Gazibara, specijalist opšte medicine,radile u istom DZ Bečej pre njenog rada u Futogu,seoski lekar što sam i ja bila 35 godina ,ali bila je dobar i vrstan lekar, voljen od pacijenata..
    Ne mešam se u politiku, meni su to dvoje kolega bile i ostale DRAGE osobe i NEIZMERNO mi je žao zbog ove situacije i dešavanja…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.