Dveri traže da se vrate majci trojica dečaka iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Gradski odbor Dveri Novi Sad zatražio je da se troje maloletnne dece, dečaci, vrati iz tamošnjeg Centra za socijani rad njihovoj majci Ani Mihaljici. Taj pokret traži i da Danijela Kostić, članica Gradskog veća zadužena za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, hitno uputi zahtev da se iz sredstava Grada obezbedi smeštaj za ovu porodicu, odnosno, da se trojici dečaka, zajedno sa majkom, plati smeštaj.

„Danijela Kostić ne treba da se u toplini svoje kancelarije bavi samo birokratskim floskulama nepoznatim širem građanstvu, nego da konkretno i uz pomoć autoriteta gradonačelnika lično pokaže na delu da su im prava deteta i porodice na prvom mestu“, poručili su iz Dveri.

Iz Dveri su ocenili da navodi Danijele Kostić da su „deca medicinski pregledana i da su zdrava i bezbedna“, a da o njima brinu „timovi stručnjaka“ zvuče „hladno i surovo“ kada se zna šta mala deca emotivno preživljavaju, u nepoznatom okruženju.

Dveri su pozvale građane da se danas okupe na protestu ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

U petak je povodom ovog slučaja organizovan višečasovni protest ispred Centra za socijalni rad, a par stotina okupljenih u jednom trenutku je razvalilo ogradu i uprkos prisustvu policije ušlo u dvorište te ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari