DW: Za i protiv ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka

Ostavite komentar


  1. Kako stoji u Kumanovskoj kapitulaciji ili kako to izdajunici, kapitulanti zovu Kumanovski sporazum.

  2. ako 63 posto zeli cemu onda obavezno, zasto tih 63 ne idu… to je isto kad vrsite anketu kod privatnika da li treba da postoje privatna preduzeca ili u drzavi drzavna

    1. To je isprobano i nije uspelo. Opet ce sirotinja i deca sa sela u vojsku a ovi drugi na letovanja i zimovanja…

    2. Treba da ..mamini sincici idu 6 meseci u vojsku makar da nauce da nameste ujutro svoj krevet kad ustanu

      1. A da ih mama nauči, na primer, a ne da ja plaćam, da ti neko uči sina da namesti krevet?

    3. @ Zada ~ To je naizgled tako . Međutim od tih 63 odsto , koji su anketirani i rekli „za“ , mnogi nisu u obavezi da služe vojsku . Jer su to deke i bake , kojima nije teško reći da su za uvođenje obaveznog služenja vojnog roka pošto će u vojsku ići neko drugi .

  3. Nema od toga ništa džaba pišete o tome ko hoće u vojsku on i sada ide ko neće pozvaće se na prigovor savesti i ode u pozorište da služi

  4. Valjalo bi i ovo naselje Stepu Stepanovic da sruse i ponovo sagrade kasarnu. Zbogom pameti cela ekipa strucnjaka.

  5. Rekao sam sto puta, i opet ću, kojem je roditelju potrebna vojska da mu vaspitava decu bolje da decu nema, jer je nesposoban. I ja sam služio vojsku godinu dana i nikada nisam bio disciplinovan. Kakve su to gluposti! Izgleda da o vojsci trube oni koji pojma nemaju. Posebno ženski rod. Iz vojske sam izašao sa ne baš lepim mišljenjem o ljudskom rodu. I na kraju, to je toliko apsurdno da se troši vreme oko takvih gluposti. U ovakvom bezbednom okruženju profesionalna vojska je sasvim dovoljna. Nego što pre oteramo ovu crveno-crnu koaliciju sa vlasti i ova besmislena priča o obaveznom vojnom roku će prestati kao da je nije ni bilo.

  6. Nema šanse. Anglosaxonci su to razbili kao berlinski zid, to se više ne događa.

  7. „…S kojim se novim bezbednosnim rizicima suočava Srbija, pa je za povećanje nacionalne bezbednosti neophodna vojna obaveza?..“
    Pa nemacki nos koji se ovako cinicno gura u srpski sos….

    1. Treba opet malo sacekati , dok predsednik objavi nove bezbednosne rizike . Cesto on to cini , tako da ne treba dugo cekati .

  8. Kasno je sad, jer…sve što je ikada vredelo, upropastili su političari sa ovih prostora (koji god). Toliko.

  9. A nekada žene nisu htele ni da pogledaju muškarca koji nije služio vojsku…. Sad gledaju samo ove u helankama.

  10. Nije poenta, kako neki kažu u „nameštaju kreveta“, „dovođenja u red“ i još koječemu iz prošlih vremena. Poenta je naučiti ljude (što kažu babe za ne daj Bože) da u slučaju rata znaju da rukuju pešadijskim ( i drugim) oružjem, i što je najvažnije da nauče da ostanu živi, da se sačuvaju.
    To što su neki svoj strah prikrivali (i još ga prikrivaju) „prigovorom savesti“ i pacifizmom to je u redu, ali mislim da za recimo 6 meseci služenja vojnog roka (od toga 3 sa oružjem) nikome neće „pasti kruna s’ glave“, niti će nešto izgubiti u životu. Ocene tipa „za koga da služim“ ili „neću u njegovu vojsku“ nikako ne stoje, jer su svi ONI prolazni, a otadžbina je konstanta.

  11. Mene niko nije pitao, a protiv sam. Takodje ne znam skoro nikog, osim dvojice-trojice, koji su salglasni da se vrati obavezna vojska. Ko ovo pokusava svom silom da nametne?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.