Rekord karijere postavio je Lebron Džejms ubacivši 61 poen (sedam skokova, pet asistencija) za 33 minuta u pobedi Majamija nad Šarlotom – 124:107. Njegov dosadašnji rekord bio je 56 poena.


– Onaj gore mi je podario neke neverovatne mogućnosti u igranju ove divne igre i ja samo pokušavam da ih iskoristim svake večeri – izjavio je 29-godišnji Amerikanac.

U poraženom timu briljirao je i Al Džeferson, ali su njegovih 38 poena i 19 skokova ostali u senci „kralja“ Džejmsa. Derbi večeri između Bruklina i Čikaga pripao je domaćem timu (96:80). Deron Vilijams predvodio je svoj tim sa 20 poena i šest asistencija, a pratio ga je Džo Džonson sa poenom manjem. Najbolji učinak u redovima Bulsa zabeležio je Di Džej Ougustin – 16 poena i četiri asistencije.

Njujork Niksi nastavljaju sa očajnim partijama, a sedmi poraz u nizu naneo im je Detroit – 96:85. Andre Dramond upisao je 17 poena i čak 26 skokova i bio je najzaslužniji za 24 pobedu svog tima ove sezone koji se trenutno nalazi na devetom mestu tabele Istočne konferencije.

Kevin Lav briljirao je u pobedi Minesote nad Denverom (132:128) sa 33 poena, 19 skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Kevin Martin sa 22 poena i bivši igrač Partizana Nikola Peković sa 16 uz devet skokova.

Najuzbudljiviji meč večeri odigrali su Portland i Lejkersi, a tim iz Los Anđelesa trijumfovao je sa 107:106 u gostima, a Vesli Džonson je zakucavanjem sedam sekundi pre kraja doneo tek 21. pobedu uz 39 poraza ove sezone. Ipak, najbolji u pobedničkom timu bio je Španac Pau Gasol sa 22 poena i devet skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari