Duljaj pred TSC: Poljuljani smo, ali ulog je veliki 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je danas da je ekipa poljuljana posle dva vezana poraza od Crvene zvezde, ali je i istakao da pred crno-belima veoma važna utakmica protiv TSC-a i da je ulog na tom meču veliki.

„Imali smo dve izuzetno teške utakmice u nekoliko dana protiv jakog protivnika, Crvene zvezde. Imali smo i pre toga utakmicu protiv Čukaričkog gde smo izgubili bodove. Imamo negativan skor u poslednje tri utakmice“, rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

„Ovo je za nas najvažnija utakmica iz mnogo razloga, jer imamo protivnika koji se bori za drugu poziciju, koja omogućava da se jedna od ekipa bori za kvalifikacije za Ligu šampiona“, dodao je on.

Fudbaleri Partizana dočekaće sutra ekipu TSC-a, u utakmici 32. kola Super lige Srbije.

Partizan je trenutno drugi na tabeli sa 70 bodova, dok je TSC treći sa sedam bodova manje.

„Imaju odličnog trenera, to je ekipa koja zna šta hoće i koja voli da igra fudbal. Naneli su nam težak poraz na našem stadionu. U prvih pola sata smo primili tri gola iz prekida. Biće izuzetno teško. Malo smo poljuljani, ali to ne sme da bude nikakvo opravdanje. Ekipa mora da se podigne na ovaj ili onaj način, jer je veliki ulog“, istakao je Duljaj.

Dodao je da je ekipa više poljuljana zdravstveno i da je nekoliko igrača pod znakom pitanja za sutrašnju utakmicu.

„Neki su juče napustili trening i tek ću posle današnjeg znati na kog mogu da računam. Ali, ko god da izađe na teren, ko god bude ušao, očekujem od njega da bude maksimalno spreman da da sve od sebe, da se žrtvuje za ekipu i da doprinese ono što je potrebno da se ostvari pozitivan rezultat“, rekao je Duljaj.

Upitan koliko je teško sada motivisati igrače, posle tri vezana poraza.

„Veoma prosto. Rekao sam im: ‘Momci, ovo je borba za kvalifikacije za Ligu šampiona’. Veći motiv od toga im ne treba. To je to. Ima li neki veći motiv? Nema“, rekao je Duljaj.

„Idemo na pobedu, bez obzira ko je protivnik. Za protivnika imamo odličnu ekipu, imaju odličnog trenera, koji je nas pobedio i uzeo Crvenoj zvezdi na Marakani. Imam potrebu da kažem navijačima da dođu u što većem broju. Biće lakše i meni i igračima“, dodao je on.

Novinare je zanimalo i kako na njega utiče sve što se dešavalo u poslednjih nekoliko dana i navodi u medijima o mogućim rešenjima za trenera Partizana.

„Partizan je iznad svih nas, ja sam mali deo istorije i ništa više. Uvek ima naručenih tekstova, čak i oni koji nisu naručeni me nisu me poljuljali. Radim posao onoliko koliko mogu, imam energije i klub uvek može da nađe bilo koje rešenje. Na mene to ne utiče. Najbitnije je da ekipa bude koncentrisana na ono što nas očekuje, jer je ulog veliki“, rekao je Duljaj.

On je dodao da mu je generalni direktor kluba rekao da sve što je izašlo po medijima nije istina, kao i da je on njemu poručio da ne čita novine i da nema problema sa tim.

„Čak i da se traži trener, to je legitimno pravo, uopšte nemam problem sa tim. Opet kažem, Partizan je iznad svih nas, a ja sam mali deo istorije. Partizan je bio, jeste i biće“, rekao je Duljaj.

„Možda malo mogu takve stvari da utiču na ekipu, jer lakše je kada igrači znaju da li imaju trenera za narednu sezonu, drugačije se ponašaju. Uvek sam sa njima bio iskren, moraju da misle na sebe, jer tako misle i na klub. Nisam osetio na treningu da postoji problem. Ne čitam štampu, znam ko sam i šta sam. Postoje ljudi koji ne bi voleli da me vide ovde, što je normalno. Ali, nemam opterećenja“, dodao je on.

Trener Partizana je rekao i da je ekipi teže pao prvenstveni „večiti“ derbi protiv Crvene zvezde koji su crno-beli izgubili sa 3:2, od onog u Kupu Srbije.

„Mi se u toj utakmici u mnogim trenucima nismo osećali prijatno zbog nekih odluka. Momci su odigrali odlično, bez obzira što smo izgubili. U Kupu je zaslužena pobeda Crvene zvezde“, rekao je Duljaj i dodao da su na igrače uticale i priče o tome da oni navodno odlučuju o tome da li će se Kup utakmica igrati ili ne.

„Mi ne vodimo klub. Ni ja, ni igrači. Radimo ono što se od nas traži, a ja nisam hteo da pravim nikakav cirkus, da urušavam instituciju derbija. Možda bih u očima navijača bio heroj, ali kroz istoriju bih bio čovek koji je uradio nešto što nije dobro. U budućnosti bismo imali igrače koji ne mogu da se takmiče u Kupu“, naveo je Duljaj.

Utakmica Partizan – TSC na programu je sutra od 19.30 na stadionu u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari