„Rastu“ tim i igra Partizana. Posle ljubljanskog remija i na mahove dopadljivog izdanja sa solidnom Olimpijom, crno-beli su na jučerašnjem prijateljskom meču u Austriji spojili utisak i rezultat protiv Metalista, učesnika šesnaestine finala prošle Lige Evrope i jedne od najboljih ukrajinskih ekipa – 1:0 (0:0).


Metalist – Partizan 0:1 (0:0)

Strelac: Jovančić 69. Stadion: Bad Valtersdorf. Gledalaca: 100. Sudija: Aleksander Harkam (Austrija). Žuti karton: Kamara (Partizan).

Metalist: Dišljenković (od 46. Gorjanov), Vilagra, Obradović, Papa Guaj, Pšeničnih, Valdajev (od 46. Tores), Edgar (od 59. Selajev), Olinjuk, Dević, Havier ( od 37. Tkačev), Kristaldo (od 64. Fininjo).

Partizan: Stojković (od 46. Živković), Ranković (od 60. Aksentijević), Volkov (od 60. Davidov), Savić (od 60. Otašević), Ivanov (od 60. Stanković), Kamara (od 60. S. Marković), Babović (od 46. Velingson), Vukić (od 46. Petrović), S. Ilić (od 46. Tomić), Šćepović (od 46. Jovančić), Eduardo (od 60. Dijara).

 

Iako je na teren izašao iz punog treninga, posle jednoipočasovne vožnje od Slovenije i svega 12 dana priprema, opet u formaciji 4 -4 -2 složen, srpski šampion bio je brži, organizovaniji, tečniji i precizniji od protivnika, kojem već za dve nedelje počinje prvenstvo. Pogotovo u prvom poluvremenu, kada su tek pristigli Eduardo (14, 29. minut), S. Ilić (32) i Vukić (19) za malo savladali naturalizovanog Ukrajinca Dišljenkovića. Neuigrani i umorni, ali tehnički jak, hitri i konkretni Brazilac dva puta je odapeo levicom, prvo pogodio stativu, a onda, pošto je oduzeo loptu i sam sebi stvorio šansu, spoljni deo mreže našeg eks reprezentativca, dok su iskusni vezisti gađali u njega i preko prečke. Stojković je, na drugoj strani, ozbiljnije ugrožen samo posle šuta Edgara (41), koji je na vreme skrenuo rukom. Veliki broj izmena i ulazak nekoliko novajlija oduzeli su na ritmu i sigurnosti Partizanovoj igri u nastavku, pa su brojni Latinoamerikanci u Metalistu preko Srbina s ukrajinskim pasošem Devića (67, 76) i Tkačeva (52) stizali blizu vođstva, međutim treći golman Živković im je svima pročitao namere, čak i u duelima jedan na jedan. Kazna za promašaje stigla je u 69. minutu. Tomić je odlično izveo slobodnjak sa skoro 25 metara, golman Gorjanov loše reagovao, a Vladimir Jovančić bio u pravo vreme na pravom mestu i s dva metra pogodio prazan gol.

Sledeću proveru crno-beli imaju večeras s jednim slovenačkim drugoligašem, što će verovatno biti poslednja šansa za fudbalere na probi i prilika za nametanje igračima s manjom minutažom, dok bi oni iz prvog plana trebalo da ponesu teret u duelu s norveškim Rozenborgom, 29. juna.

Baklja „grobara“, srednji prst Dišljenkovića

Partizan je na meču u maloj austrijskoj banji bodrilo stotinjak naših ljudi iz tog kraja, od kojih su neki privrženost klubu demonstrirali paljenjem baklji iz automobila, koji je posle utakmice pratio autobus sa ekipom. Oni ostrašćeniji vređali su, zbog zvezdaške prošlosti, golmana Vladimira Dišljenkovića, a ovaj mi odgovorio pokazivanjem srednjeg prsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari