Epidemiološka situacija u Vojvodini ne jenjava 1Foto: www.novisad.rs

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.968 novih slučajeva. U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja.

Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 480. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 38.907. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.184, u Pančevu je više od 4.100, Zrenjaninu i Subotici i više od 2.500, potom Kikindi i Bačkoj Palanci više od 1.400, Sremskoj Mitrovici  više od 1.000 i Vrbasu sa skoro 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva kovida 19.

Kovid bolnice su ispunjene gotovo do poslednjeg mesta. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema, navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari