Evropska federacija novinara traži od supruga predsednice Kosova da prestane sa napadima na novinare 1Foto: Aleksandar Roknić

Evropska federacija novinara (EFN) reagovala je na izjave supruga predsednice Kosova, Prindona Sadriua protiv novinara i zatražila od njega da ih ne napada.

„EFN poziva Prindona Sadriua da zaustavi napade na novinare“, kazao je generalni sekretar Evropske federacije novinara Rikardo Gutijerez.

I Asocijacija novinara Kosova reagovalo je na izjave supruga predsednice Kosova Vjose Osmani zbog izraza koje je koristio govoreći o novinarima.

Do reagovanja Sadriua je došlo nakon što su neki mediji objavili iznose sredstava koje je predsednica Kosova primila na ime troškova putovanja na sednice Parlamenta i parlamentarnih komisija, iako, kako je Osmani ranije izjavila, od 2021. godine živi u Prištini i zbog toga nije imala pravo na nadoknadu troškova putovanja.

Sadriu se ponovo oglasio na fejsbuku i napisao da kada se „ljudi od srca suočavaju sa stalnim napadima, onda ne može da ćuti pred nepravdom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari