U akciji „Otvorena vrata Doma zdravlja“, koja je održana u KIC „Mladost“ u Futogu, svoje zdravlje je pregledalo oko 400 stanovnika. Rezultati su pokazali da su stanovnici Futoga dobrog zdravlja.


Dom zdravlja Novi Sad, u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, od 2008. godine organizuje kampanju „Otvorena vrata Doma zdravlja“. Sredstva za ovu akciju besplatnih pregleda omogućio je Grad Novi Sad.

Futožani su proveravali težinu, visinu i indeks telesne mase, kao i pritisak, a njih 74 je imalo povišene vrednosti. Svi posetioci ove akcije proverili su nivo šećera u krvi, a povišene vrednosti imalo je samo njih 12. EKG monitoring je uradilo 295 stanovnika Futoga, od kojih je 27 imalo vrednosti koje odstupaju od normale, pa su poslati svom lekaru.

Za samopregled dojke edukovane su 102 posetiteljke, gustinu kostiju proverilo je 79 posetilaca, a kod 26 je ustanovljena osteoporoza. Mladeže je proverilo 114 stanovnika Futoga, od kojih je jedan poslat hirurgu, a dvoje je dobilo savet za ponovnu kontrolu nakon šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari