Gde će u Beogradu biti moguće pronaći cisterne sa vodom za piće tokom visokih temperatura? 1Foto: Milos Tesic/ATAImages

Zbog najavljenih vremenskih prilika, Grad Beograd i Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda započeli su preduzimanje preventivnih mera u uslovima visokih temperatura.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Beograda na visoke temperature do 20. jula, kada su prognozirane visoke temperature od 38 do 40 stepeni Celzijusa, a očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 22 do 24 stepena, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju, navodi se u saopštenju Beoinfo.

Kako se navodi u saopštenju, u narednom periodu, počev od danas, u danima kada su prognozirane ekstremne temperature, cisterne sa vodom za piće će u najtoplijem delu dana biti postavljene na nekim od najprometnijih mesta u gradu, i to na Trgu Nikole Pašića i Trgu republike – kod TC „Staklenac”, na Zelenom vencu, na Beogradskom sajmu – smer ka Čukarici, kod GO Novi Beograd – kružni tok uz zgradu ove opštine, kao i u Ulici cara Dušana u Zemunu, kod okretnice linija javnog gradskog prevoza.

Takođe, biće omogućen i neometan rad svih javnih česmi i fontana na teritoriji grada Beograda, koje su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija” i JKP-a „Zelenilo – Beograd”.

Kako su podsetili u saopštenju, gradske fontane, javne česme, kao i platoi na kojima su one postavljene svakodnevno se održavaju.

Kvalitet vode sa javnih česmi koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda uporedo kontrolišu JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i Gradski zavod za javno zdravlje.

„Još jednom apelujemo na sve naše sugrađane da racionalno koriste vodu za piće, kako bi se očuvao sistem vodosnabdevanja u gradu”, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari