"Getoizacija" Roma u Kruševcu nema nalogodavca?

Zaštitnik građana objavio izveštaj o zidu oko romskog naselja u Kruševcu povodom Svetskog dana Roma

Ostavite komentar


  1. Da li primecujete kolicinu djubreta u ovom jednom dvoristu? To je jedna gradska ulica koja ne zasluzuje da izgleda onako kako je izgledala. Nazalost, to vise govori o kolektivnom neuspehu da se emacipuje veliki deo romske populacije. Kako ih naterati na neke civilizacijske norme? To za sada ostaje neresena enigma.

  2. Da na njih primenjujete postojeće zakone koji važe za sve u Srbiji ne bi ovo radili. Ako smo svi dužni da očistimo i ne skupljamo tone smeća oko kuća to bi trebalo da važi i za njih. Ne bi se onda brukali rasističkim zidom. Neprimenjivanje važećih zakona na jednu rasu u državi takođe je rasizam.

  3. Najbolji odgovor nalogodavcu bi bio bojkot šoping centra koji se gradi prekoputa pa neka ograđuje svoju kuću ali smo mi daleko od tog nivoa svesti. Što se tiče stanja dvorišta, neka grad primeni odluku o održavanju komunalnog reda i rešen problem.

  4. @rasizam i dupli standardi na osnovu rase, vere i narodnosti – u potpunosti podržavam konstataciju. Isti ti Romi koji dođu iz Srbije se u Beču ponašaju kao i svi ostali građani i poštuju sva pravila grada i države.

  5. Dupli standardi, hmmm zanimljivo. Kad za Rome u ovoj drzavi budu vazili zakoni ove drzave kao sto vaze i za mene onda cu ovaj zid smatrati rasistickim a do tada ga gledam kao nesposobnost drzave i grada Krusevca da rese nagomilane komunalne probleme. Ostavlaju gomile djubreta po dvoristima i nikom nista dok ostalima dolaze komunalci. Parkiraju svoje neregistrovane sklopocije gde hoce i nikom nista dok meni kad svoj pokvareni (pa zato i ne registrovani) auto parkiram dok ne skupim novac za popravku dobijam opomene od komunalaca a da ne pominjem sto ugrozavaju bezbednost vozeci svakojake "uradi sam" kreacije dok ja MORAM da se naplacam taksi i registracija i tehnickih a sve u ime te nazovi bezbednosti, i salju mi kazne ako mi ne radi zmigavac a njihova "vozila" isti ni nemaju. Ja svoju decu MORAM da prijavim i izvadim krstenicu i ostalo oni izgleda ne moraju tako im lakse da promene identitet ako ih trkeljise policija, ma fantasticno! Spisak je poduzi tako da bi bolje bilo da se povede racuna o tome da svi zakoni vaze jednako za sve bili Romi, Srbi, SNS, DS ili neko koga politika ne interesuje pa onda mozemo da pricamo o toleranciji i miru do tada samo goli opstanak bojim se.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.