Grad Niš i KSS potpisali dvogodišnji ugovor o održavanju Kupa Radivoja Koraća 1Foto: Grad Niš

Grad Niš i Košarkaški savez Srbije potpisali su danas u Nišu ugovor o organizaciji Kupa „Radivoj Korać“ za 2023. i 2024. godinu.

Ugovor su potpisali predsednik KSS Predrag Danilović i niška gradonačelnica Dragana Sotirovski u Gradskoj kući.

Osamnaesti Kup “Radivoj Korać” biće održan od 15. do 18. februara u sportskoj hali „Čair“.

“Grad Niš je grad košarke i sigurno zaslužuje da se u njemu održi Kup. Bilo je priča da bude u Beogradu, ali je Niš grad koji se uvek redovno i na vreme javlja na konkurs, a uz to je uvek dobar domaćin. Mi volimo da dođemo u Niš. Apelujem na sve učesnike da fer i korektno navijaju za svoj klub”, rekao je Danilović.

Sotirovski je kazala da je ova godina posebna, kako zbog toga što se u Nišu 18. put održava ovaj nacionalni kup, tako i zbog toga što obeležavamo vek košarke u Srbiji.

 “Ove godine je i značajni jubilej, 20 godina Kupa sa imenom Radivoja Korać i deset godina kako se ‘Žućkova levica’ dodeljuje najboljem klubu“, rekla je ona, uz obećanje da će Niš i ove i sledeće godine biti dobar domaćin.

 Sotirovski i Danilović nisu odgovarali na novinarska pitanja, te je ostalo nepoznato koliko će ukupno novca Grad Niš izdvojiti za organizaciju ove sportske manifestacije.

Za sada je poznato da će iz budžeta biti isplaćeno dva miliona dinara za kotizaciju.

Prodaja karata za Kup počinje u petak, 3. februara, a komplet karata koštaće od 4.000 do 30.000 dinara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari