Građani Jagodine imaju malo poverenja u opoziciju 1Foto: BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO

U susret predstojećim izborima, pitali smo građane Jagodine kolika je, po njihovom mišljenju, snaga opozicije. Većina odgovora ipak ide u korist vlasti sa brojnim obrazloženjima da nema dovoljno „kontra snage“.

Najveći grad Pomoravlja poznat je po višedecenijskoj vladavini Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije.

Kada se izuzmu on i njegovi koalicioni partneri, Srpska napredna stranska i Socijalistička partija Srbije, u predizbornoj računici sa druge strane ostaju Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde i Narodna stranka.

Građani Jagodine, ipak, u najvećem broju odgovora kažu da opozicije nema ili ona pak nema dovoljnu snagu da pobedi aktuelnu vlast.

„Jagodina je izuzetno zatvoren grad. Mi, pre svega, nemamo lokalne medije koji bi informisali građane o aktivnostima opozicije. Želim da podsetim da smo upravo mi iz SSP-a stali na glavu zmiji koja se zove Dragan Marković time što smo razotkrili silovanja, pedofiliju, iskorišćavanje žena i devojaka“, rekla je za Danas Katarina Jokić, predsednica Gradskog odbora SSP.

Isitče da opozicije ima, ali kako kaže, Fejsbuk stranice su, bez zastupljenosti u medijima, nedovoljne da bi građani dobili pravo da vide aktivnosti svakog kandidata i političke opcije.

Njen koalicioni partner iz Narodne stranke Goran Ilić veruje da oni, kao i Demokratska stranka, imaju šansu da Jagodincima ponude svoje aktivnosti i predizborni program.

„Slažem se da nemamo prostor u medijima, ali smatram da smo ipak nešto uradili, kao i da je situacija na terenu sa kojom se susrećemo sada daleko bolja nego pre šest meseci. Vidimo razliku, ljudi se bude i sve više njih zna za nas. Kontaktirala su nas i brojna udruženja građana koja žele da nas podrže, što nam uliva nadu“, objasnio je naš sagovornik.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari