Posle skoro jednomesečnog odmora, fudbaleri Crvene zvezde danas počinju pripreme za novu sezonu, za koju se pristalice crveno-belih nadaju da će doneti kraj petogodišnjeg šampionskog posta giganta sa beogradske Marakane.

Trener Robert Prosinečki pre podne će obaviti prozivku, na kojoj bi trebalo da se pojave svi igrači sa platnog spiska, pa i Latinoamerikanci, mada po nepisanom pravilu najmanje jedan stranac uvek „promaši“ neki dan. Kako u međuvremenu redove srpskog prvaka nije napustio nijedan prvotimac planiran za prodaju, poput Dimitrijevića, Petkovića, Mikića i još nekolicine momaka, opremu će zadužiti čak trideset i kusur igrača. Između ostalih i jedino dosadašnje pravo pojačanje Eli Babalj, australijski golgeter našeg porekla od kojeg se puno očekuje u borbi za domaće trofeje i Evropu. U isto vreme na istom mestu dužni su da se pojave i klinci prekomandovani iz klupske filijale Sopota – Uroš Spajić (štoper), Filip Stojković (desni bek) i Goran Luković (desni bek / desni vezni), verovatno i najtalentovaniji kadet crveno-belih Veljko Simić (spoljni igrač sredine terena). Takođe i, na međunarodnoj fudbalskoj pijaci, najtraženiji Zvezdaši Duško Tošić, za čije se bekovske i štoperske usluge raspituje više klubova sa Zapada Evrope, i mladi Srđan Mijailović, kojeg bi Fiorentina volela na mestu zadnjeg veznog.

Svi oni će naredna tri dana proći uobičajena merenja i testiranja, da bi igrači za koje se proceni da su najpotrebniji već u četvrtak otišli na Roglu. Hrvatski trener, njegov prilično izmenjen stručni štab i izabranici ostaće u Sloveniji do 2. jula i za to vreme odigrati prijateljske utakmice sa tamošnjim Domžalama i Olimpijom, a 25. juna će saznati i ime prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Posle kraćeg predaha u Beogradu, Kasalica, Milivojević, Lazović i ostali će se preseliti na Zlatibor, gde je planirano tempiranje forme za premijerne mečeve u takmičarskoj godini 2012/13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari