Žena koja je juče ujutru naoružana pištoljem pokušala da u zgradi Vlade dođe do vicepremijera Aleksandra Vučića, ispričala je navodno policajcima da je htela da mu izloži probleme u istrazi smrti sina koja traje godinama, i da se ubije ako joj on ne pomogne, saznaje Danas nezvanično.

U kabinetu vicepremijera našem listu je rečeno da Vučić u vreme incidenta nije bio u zgradi. Oružje je otkriveno prilikom rutinske kontrole na ulazu zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici juče oko 12 sati, a pažnju je skrenula i žena svojim ponašanjem i očajnim izgledom. Ona je potom pripadnicima obezbeđenja rekla da je došla do Vlade da bi na tom mestu izvršila samoubistvo, i u tom prvom razgovoru nije pominjala da je htela da dođe do Vučića. Pištolj koji je nosila bio je napunjen, saznaje Danas.

Prema informacijama iz policije, Ljiljana M. (54) razoružana je i upućena na medicinski pregled nakon što je sa pištoljem pokušala da uđe u zgradu Vlade i dođe do potpredsednika Vučića. Prema navodima policije, Ljiljana M., kojoj je svojevremeno ubijen sin, stigla je prekjuče u Beograd iz unutrašnjosti Srbije želeći da dođe do Vučića i od njega zatraži pomoć. Dodaje se i da je Ljiljana M. nameravala da, ukoliko ne uspe da dobije pomoć od potpredsednika Vlade, izvrši samoubistvo. Nju su u toj nameri sprečili pripadnici Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a, koji su prilikom provere skenerom otkrili da Ljiljana M. u torbi ima pištolj. Oni su je bez upotrebe sile razoružali, a zatim uputili na medicinski pregled, tvrde sagovornici iz policije.

Prema sagovorniku upućenom u obezbeđenje zgrade Vlade, u skoroj prošlosti nisu zabeleženi ovako drastični incidenti, a najteži slučaj bio je pokušaj kamenovanja zgrade Vlade. Međutim, zabeležen je dramatičan incident u zgradi Predsedništva Srbije, kada je Dragan Marić iz Valjeva 21. maja 2009. uneo dve ručne bombe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari